Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
12.03.2020 08:10:16
Deli članek:

Ga čaka OVADBA?!? Ožigosani VRAČA UDAREC: Mandarić PRIKRIVA resnične težave Olimpije, ogrožena LICENCA!

Jurij Kodrun

Nekdanji poslovni direktor Olimpije je odgovoril na hude obtožbe Milana Mandarića.

Na začetku tedna je med navijači Olimpije še kako odjeknila novica, da je Milan Mandarić zaradi suma zlorabe zaupanja in oškodovanja kluba iz Ljubljane kazensko ovadil kar tri svoje nekdanje sodelavce. Bivšemu poslovnemu direktorju Dejanu Stamenkoviću, bivši računovodkinji Maji Bračko in bivšemu sekretarju Blažu Seretinku očita, da so Olimpijo oškodovali za 179.494 evrov, v ovadbi pa se je znašel tudi Saša Župan, lastnik agencije ISM Sport.

Mandarić v ovadbi, ki je romala na ljubljansko okrožno sodišče, trdi, da je on oziroma njegov klub (natančneje FC Olimpija, d. o. o., in Športno društvo nogometni klub Olimpija Ljubljana) žrtev čisto prave prevare. Stamenković naj bi mu v podpis nosil fiktivne pogodbe, Bračkova in Seretinek pa naj bi ob tem vedela, kaj se dogaja, a predsednika na to nista opozorila. Medtem je Župan lastnik agencije, ki naj bi služila nenavadno visoke zneske, in sicer v obliki provizij ob prestopih nogometašev in tudi ob podpisovanju pogodb z njimi. Mandarić je v ovadbi zapisal, da je pogodbe podpisoval na zaupanje in ne da bi jih prej prebral, prav tako naj bi trdil, da ne zna dovolj dobro slovensko, da bi se s pogodbami sploh ukvarjal. Slednje se sicer sliši precej neodgovorno, takšen izgovor pa je, roko na srce, tudi težko jemati resno, češ "nekaj sem podpisal, čeprav nisem vedel, kaj podpisujem". Dober gospodar zagotovo ne ravna tako. Kakorkoli, ali bo ovadbi sledil kakšen nadaljnji korak, bomo šele videli, se je pa na vse skupaj odzval Dejan Stamenković, ki je odločno zanikal vse obtožbe na svoj račun. Še več, Mandariću bo "vrnil" z ovadbo zaradi krive ovadbe in tudi z zasebno tožbo zaradi žaljive obdolžitve. Prav tako Stamenković poudarja, da Mandarić zgolj strelja s slepilnimi naboji, in sicer v želji, da bi s tem prikril resnične težave Olimpije.

IZVRŠEVALI PREDSEDNIKOVA NAVODILA
"Vse komercialne dogovore in odločitve o sklepanju poslov s partnerji je sprejemal izključno Milan Mandarić, medtem ko sem bil sam pri tem zgolj izvajalec njegove volje, enako pa lahko rečem tudi za sodelavca Blaža Seretinka in Majo Bračko. Izključno Milan Mandarić je sprejemal odločitve, koga, koliko in kdaj plačati, mi smo zgolj – vsak na svojem področju – izvrševali njegova navodila, ki so se pogosto tudi spreminjala. Bili so primeri, ko je najprej rekel, da nekemu agentu ali partnerju ne bo plačal nič, potem, ko ga je ta obiskal, pa je navodilo spremenil ter naročil pripravo pogodbe in oziroma ali plačilo. Njegovi zaposleni so ga večkrat spraševali glede smotrnosti kakšnega stroška, pa je strošek kljub temu potrdil, zato je bil vedno edini, ki je vedel, kaj in zakaj podpisuje in plačuje," je Dejan Stamenković, ki je bil poslovni direktor Olimpije dve leti, poudaril, da je Mandarić še predobro poznal vsebino domnevno spornih pogodb, ki jih je podpisoval.

SPS

"Podjetje ISM Sport, d. o. o., je v klub pripeljal Milan Mandarić, in ne jaz, zato v tem ne gre iskati zarote, saj je predsednik Olimpije samostojno vodil komercialne pogovore s predstavniki tega podjetja. Vsi očitki v zvezi s tem podjetjem in plačanimi provizijami so zgolj Mandarićevo preusmerjanje pozornosti od resničnih težav, s katerimi se spopada Olimpija, in finančne nevzdržnosti kluba, ki bo v primeru, da ne bo oporekal terjatev svojih upnikov, med katere spadam tudi sam, težko uspešno prestal licenciranje Nogometne zveze Slovenije."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!