oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

jb
jb
2 10.03.2020 08:47:56

VELIKO RAZOČARANJE po tekmi z zmaji: Premagali smo SAMI SEBE! Najbolj me moti, da se OLIMPIJA ni...

Martin Metelko
Ante Šimundža razočaran po porazu v Ljubljani.

Da je Mura v nedeljo zvečer odigrala dobro tekmo, ni dvoma. Črno-beli so bili v Ljubljani trd oreh, Olimpija se je morala še kako potruditi, da ga je strla in prišla do treh točk. Toda lahko bi bilo drugače. Kar dvakrat se je namreč zatresel okvir ljubljanskega gola. Da niti ne omenjamo akcije, ki je vodila do edinega zadetka na tekmi. Prav to, kako nespretni so bili njegovi varovanci pri golu Olimpije, je Šimundžo najbolj mučilo po koncu obračuna. Spomnimo, Mura je imela žogo v svoji posesti. Prekmurci so krenili v protinapad, nato je sledila zares katastrofalno slaba podaja. Žogo je prestregel Eric Boakye, jo natančno podal za hrbet nepripravljenih branilcev tekmeca, potem je Ante Vukušić dokazal, da res ne potrebuje veliko za zadetek.

"Nekako se mi zdi, da smo premagali sami sebe," je z glavo zmajeval Ante Šimundža in nadaljeval: "V nogometu je najpomembnejše, da v trenutku, ko igraš dobro, ko prideš do priložnosti, to tudi nadgradiš oziroma izkoristiš v svojo korist. Tokratna tekma je vzorčen primer, kaj nam kot ekipi najbolj primanjkuje. Ni namreč dovolj, da si le kakovostnejši od nasprotnika, moraš biti tudi premišljen in dovolj zbran, da izkoristiš svoje priložnosti in da ne počneš napak, s katerim pomagaš tekmecu. Ključno je, da nasprotniku otežiš življenje, da se mora še kako potruditi, da ti zabije gol. Olimpiji se, roko na srce, ni bilo treba močno potruditi, da je zatresla našo mrežo in si priigrala zmago. To je zagotovo nekaj, kar bomo morali nadgraditi."



NE GLEDAJO TAKO DALEČ
Mura je s porazom bolj kot ne dokončno izpadla iz bitke za prvaka; če je sploh bila še v njej. No, v tej sezoni smo že dobili dokaz, da se stvari v Prvi ligi Telekom Slovenije hitro spreminjajo. Vseeno je 12 točk zaostanka za Olimpijo ogromno. Prav tako je treba vedeti, da je klub iz Murske Sobote v polfinalu pokala, in bržčas ni daleč od resnice, da bodo črno-beli svoje misli povsem usmerili prav v to tekmovanje. V prvi vrsti zato, ker omogoča lažjo pot do lovorike in Evrope, hkrati ni nepomembno, da bo finale odigran prav v Fazaneriji. "Ne gledamo tako daleč. Gremo tekmo za tekmo. Naslednji nasprotnik bo Aluminij, na katerega pa ne gledamo kot na generalko za pokal. To bo prvenstven bitka. Pokal je pokal," Šimundža ni želel potrditi, da je pokal prioriteta njegovega kluba. Mura bo prvo tekmo polfinala pokala sicer odigrala naslednjo sredo, ko jo čaka gostovanje pri Aluminiju. Mura in Aluminij sta edina prvoligaša v polfinalu pokala, za končno slavo se potegujeta še drugoligaša Radomlje in Nafta.

Članki iz rubrike