Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2020 20:26:23
Deli članek:

Legendarni BRANKO OBLAK UDARIL po Mariboru in se spravil tudi na Milaniča: Bil sem prepričan ...

alesfevzer.com

Kako krizo Maribora vidi Brane Oblak?

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov Branko Oblak je za tiskano izdajo Ekipe SN v anketi odgovoril na vprašanje, kako komentira dogajanje v Ljudskem vrtu in odstop Darka Milaniča ter kakšni naj bodo nadaljnji postopki vijoličastih. Kot vedno, je bil tudi tokrat Oblak brez dlake na jeziku. 

"Če neki Bravo v Ljudskem vrtu premaga Maribor, ki je igral v ligi prvakov, je to prava senzacija. Skoraj nemogoče je, da klub, ki se je šele začel uveljavljati, premaga prvega favorita za naslov. Že v proračunu je razlika ogromna. Glede na to, kakšne igralce so nakupili, Mariborčani doma ne bi smeli izgubiti niti ene tekme. Bil sem prepričan, da bodo v tej sezoni prvi, tudi zaradi Kronavetra, ki je eden najboljših igralcev v Sloveniji. Videti je bilo, da bodo formirali še boljšo ekipo kot v prejšnji sezoni," je začel Branko Oblak. 

"Kar zadeva Darka Milaniča, bi ta moral že zdavnaj oditi. Če ga ne bi zadrževal Zahović, bi gotovo odšel že prej. Bila sta prijatelja, bil je njegov kapetan v Partizanu in v reprezentanci. Bilo je nekaj tolažbe, malo tega in onega, z odstopom pa je naredil še najbolj pošteno, kar lahko naredi. V sedanji situaciji ima Olimpija ogromno priložnost, da spet postane prvak, če zadev ne bo zapravila sama. Mariborčani bodo zdaj gotovo nadaljevali z rezervnim trenerjem, ki ga imajo v klubu, naslednja izbira pa bo verjetno trener, ki bo prišel z juga. Mislim, da v Sloveniji ni trenerja, ki bi lahko uspešno treniral Maribor," je še dodal.