Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
09.03.2020 08:28:07
Deli članek:

Razkritje, ki OSUPNE! Zahović ni prepričeval Milaniča, to je razlog: Ker vidim, da je danes ...

Martin Metelko

Športni direktor Maribora se je včeraj dopoldne tudi uradno razšel z dozdajšnjim trenerjem. Darko Milanič se je poslovil od Ljudskega vrta, Zlatko Zahović pa priznava, da ga tokrat ni poskušal prepričevati, da bi spremenil svojo odločitev.

Če je v poznem sobotnem večeru ali v zgodnjem nedeljskem jutru morda obstajal vsak kanček dvoma, da bi Darko Milanič kljub odstopu utegnil tudi v prihodnje ostati na klopi aktualnih prvakov, je sredi včerajšnjega dopoldneva dokončno izginil. Tudi uradno ga ni bilo več. Primorski strokovnjak je prišel pod Kalvarijo, vendar se ni napotil na pomožno igrišče za vzhodno tribuno, kjer je potekala regeneracijska vadba. Pod vodstvom Saše Gajserja.

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je odšel v drobovje stadiona. V trenersko pisarno, v kateri je preživel tako zelo veliko časa. Let. Tja se je odpravil, da bi pobral svoje stvari, nato se je še enkrat poslovil od Ljudskega vrta. In tistih, s katerimi je v preteklem obdobju delil dobro in zlo. V največji meri z Zlatkom Zahovićem, ki mu je nenehno stal ob strani.

"Zelo sem ponosen, da sem bil njegov sodelavec. Gre za strokovnjaka, ki je prišel v Maribor, ko je imel klub opremo brez pralnega praška. Dobesedno je bilo tako, oprema ni ravno dišala. Toda zavihal je rokave in postal najtrofejnejši trener Maribora in slovenske lige, uvrstil se je v ligo prvakov, dvakrat v ligo Europa. Takega človeka in trenerja je dolžnost podpirati," se je odzval športni direktor vijoličastih.

Zgodil se je šport
A sobotno dogajanje je zelo nazorno razkrilo, da je vse skupaj prišlo do točke, ko podpora nima več pravega smisla, mar ne? "Menim, da je največja težava v tem, da to nima več zveze z nogometom. Gre za ozračje linča, toda hkrati lahko priznam, da me takšno vzdušje vendarle ne preseneča. Iz preprostega razloga, ker je letvica visoko postavljena in se je prej ali slej moral v Mariboru zgoditi šport. Ob velikih pričakovanjih rezultati niso na želeni ravni in zgodilo se je, kar se je, ampak ozračje linča pa je malce preveč. To je pretirano," je odvrnil Zlatko Zahović.

Ne, nisem ga prepričeval
Bržčas je marsikdo pričakoval, da je poskušal Darka Milaniča prepričati, da bi si premislil oziroma kljub vsemu spremenil svojo odločitev, toda Zahović je priznal, da tokrat tega ni počel. Ne v sobotnem večeru ne po prespani noči. "Nisem ga poskušal pregovoriti, ker vidim, da je danes najsrečnejši človek na svetu. In ponosen! Škoda bi bilo njegove sreče, zadovoljstva in bremena, ki se ga je znebil, da bi ga prepričeval. Ker ni vse v nogometu."

CELOTEN POGOVOR Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!