Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.03.2020 08:59:59
Deli članek:

Jasno sporočilo ZVEZDNIKA MURE pred spopadom z OLIMPIJO, dotaknil se je tudi morebitne PANIKE

Aleš Cipot

Po treh zaporednih tekmah brez zmage je pred nogometaši Mure naslednji zelo zahteven izziv. V današnjem večeru jih v Stožicah čaka spopad z vodilno Olimpijo, a kljub ljubljanski kakovosti Prekmurci verjamejo, da so v prestolnici sposobni začeti želeni pozitivni niz rezultatov.

Za nogometaši Mure ni kratkoročno obdobje, s katerim bi se lahko pretirano hvalili, na treh zaporednih preizkušnjah namreč niso okusili slasti zmage. Začelo se je z domačim porazom proti Mariboru, nadaljevalo z remijem v Kranju, med tednom so na ravnici točko osvojili še zadnjeuvrščeni Velenjčani. "Nismo zadovoljni, ne smemo biti. Res škoda, da nismo iztržili kaj več in izkoristili priložnosti, da bi se približali ekipam, ki krojijo vrh lestvice. In kot na dlani je, da bi se lahko vsi trije dvoboji obrnili tudi v drugo smer, lahko bi se razpletli drugače. Morda nam je zmanjkal tudi kanček sreče, a zdaj je, kar je. To je preteklost, osredotočeni moramo biti na prihajajoče izzive. Pred nami je še veliko tekem, zgodi se lahko marsikaj. Gremo naprej v želji, da bi nam v prihodnje uspel pozitiven niz rezultatov," je povedal Nino Kouter.


Po čem takšnem ni potrebe

Čeprav je njegov pogled usmerjen naprej, smo se še enkrat vrnili v najbližjo preteklost. Na sredin remi s knapi. "V napadalnih akcijah nismo bili dovolj konkretni. Saj smo si ustvarili nekaj priložnosti in obetavnih situacij, vendar premalo. A hkrati ne smemo zanemariti, da je Rudar dobra ekipa in položaj na lestvici nikakor ni merilo njegove kakovosti. Poleg tega so Velenjčani v vzponu. Tudi proti Olimpiji so se predstavili v obetavni podobi, v Kidričevem pa nesrečno izgubili s prejetim golom v sodnikovem dodatku. Ampak to ne spreminja dejstva, da v spopadu z njimi nismo dosegli želenega. Veliko smo napadali, prizadevali smo si za uspeh, toda nekaj nam je preprosto manjkalo."
V nadaljevanju se je nadvse pomembni člen v črno-beli zasedbi dotaknil aktualnega stanja duha v Fazaneriji. "Ni nikakršne panike ali pretirane nejevolje. In za kaj takšnega tudi ni potrebe. Seveda smo si želeli, da bi na zadnjih treh preizkušnjah osvojili več točk, a zdaj moramo storiti vse, da bi bili uspešnejši v nadaljevanju prvenstva. Res si nadvse želimo, da bi nam uspel dober niz," je poudaril odlični vezist.

Treba bo biti pameten

Prva možnost za začetek morebitnega niza se ponuja v v Stožicah. "Močno upam, da ga bomo res začeli. Prav gotovo bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bilo tako. Se pa zavedamo, da je pred nami zahtevno gostovanje; moči bomo merili z zelo dobro zasedbo. Olimpija ima odlično individualno kakovost, a zdi se mi, da še ni na jesenski ravni, ni tako zelo razigrana, igriva. Toda obenem sem prepričan, da se bodo Ljubljančani pred svojimi navijači predstavili v pravi podobi, mi pa se moramo potruditi, da bi se ustrezno odzvali."
Kakšno Muro lahko pričakujejo navijači v prestolnici? "Vsi po vrsti bomo nedvomno dali vse od sebe in se potrudili, da bi bili na primerni ravni. Da bi bili dobri ... Še več, dobro bo premalo, morali bomo biti odlični. Bolj konkretni, agresivni in tudi samozavestni, kot smo bili na prejšnjih srečanjih. Taktična disciplina bo morala biti izražena v čim večji meri, dvoboja se bo treba lotiti pametno," je sporočilo Nina Koutra.
V Stožicah se je v novejši zgodovini že pisala lepa črno-bela zgodba. Zgodila se je invazija navijačev, ki jo je občudovala vsa Slovenija, tako množične selitve pa tokrat ne bo. Tudi zaradi termina. "Verjamem, da se bodo tudi tokrat kljub vsemu zbrali v velikem številu ter da bomo znova imeli pravšnjo podporo. In da nam bo z njihovo pomočjo lažje," je dodala črno-bela desetica.

Aleš Cipot