pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 26.02.2020 07:57:30

Trener Mure Ante Šimundža pred SPEKTAKLOM v Fazaneriji s posebnim sporočilom MARIBORU!

Aleš Cipot
Ob 17. uri se bosta danes v Murski Soboti pomerila Mura in Maribor.

Da gre za veliki in vedno vroči prekmursko-štajerski derbi, ni potrebno posebej poudarjati. V letošnji sezoni sta se ekipi dvakrat razšli z remijem. Tekma 4. kroga v Fazaneriji se je končala z 1:1, v 13. krogu v Ljudskem vrtu pa gledalci niso videli zadetkov. 

Že nekaj dni je prekmurska ravnica v pričakovanju dvoboja z Mariborom, na katerega ima prav posebne spomine nekdanji nogometaš in trener Ante Šimundža. A tokrat ne bo prostora za nostalgijo, Mura namreč lovi Maribor in bi se ob morebitni zmagi izenačila z vijoličastimi.

"Maribor je favorit. Vemo, na kakšen način deluje, načela v igri so znana, glede na profil igralcev na posameznem položaju so lahko nekoliko razlikuje le izvedba, ekipa je zelo izkušena." O tem, da je Maribor v vlogi favorita, bi morda lahko marsikdo polemiziral. Predvsem zaradi dozdajšnje statistike. Po vrnitvi Mure med elito vijoličasti črno-belih v bojih za točke še niso premagali, toda nekdanji odlični napadalec se na to ne ozira kaj prida. "Maribor je igral v ligi prvakov, bil je v ligi Europa, ima številne prvenstvene in pokalne lovorike. Tega ne smemo ter ne moremo zanemariti in vse to razkriva, kdo je v vlogi favorita. A igramo doma, pred svojimi navijači. Imamo cilj, imamo želje. V določeni meri se bomo prilagodili nasprotniku, v še večji bomo poskušali vsiliti svoj način igre," je pojasnil Ante Šimundža.

Članki iz rubrike