nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 25.02.2020 19:23:33

MITJA LOTRIČ: Iskreno vam povem. Česa takega res še ne!

alesfevzer.com
Celjani so na uvodu v drugi del prvenstva uresničili namen. Premagali so Aluminij, ki je prezimil na drugem mestu na lestvici, in dejstvo je, da so opravili velik posel. Največ zaslug za tako zelo želen in pomemben uspeh vsekakor pripada dvakratnemu strelcu Mitji Lotriču, toda hitri Prekmurec se s tem noče kaj prida hvaliti. V ospredje postavlja ekipo.

Varovanci Dušana Kosića so v pripravljalnem obdobju močno opozorili nase. Rezultati na prijateljskih preizkušnjah so bili odlični, niti enkrat niso okusili grenkobe poraza, podoba ekipe je bila temu primerna. A saj veste, da trenerji vedno znova poudarjajo, da so uradne tekme nekaj povsem drugega, zato tudi v knežjem mestu med odštevanjem do dvoboja z Aluminijem povsem brez negotovosti bržčas ni šlo. "Morda je bila v določeni meri prisotna zaradi pritiska, ki smo ga čutili ob želji pokazati, da vse to, kar smo kazali med pripravami, ni bilo naključje. Ampak kljub temu smo bili prepričani o pozitivnem rezultatu. Jaz sem gotovo bil. To, kar smo počeli med zimskim premorom, me je navdajalo z optimizmom, prav tako kot končnica jeseni. In seveda smo zadovoljni, da se je vloženi trud obrestoval. Verjamem, da bomo prvenstvo nadaljevali v takšnem slogu," je povedal Mitja Lotrič.


Kot ekipa smo odrasli

Kidričani so na stadionu Z'dežele orožje položili povsem zasluženo, saj so grofi potek dogodkov nadzirali od prve do zadnje minute. Dvoma o zmagovalcu ni bilo v niti enem trenutku. "Proti Aluminiju ni lahko igrati. Ko se s svojo kompaktnostjo postavi v obrambno držo, ga je težko prebiti in tokrat ni bilo nič drugače, čeprav so manjkali nekateri igralci. Takoj smo prevzeli pobudo in narekovali ritem, ki nam je ustrezal, nadvse pomembno pa je, da se nismo brezglavo zaleteli v napad in da smo bili potrpežljivi. Bili smo pametni. Tekmecem nismo ponudili prostora, da bi nas lahko ogrozili iz protinapada. Bili smo zreli in mislim, da smo pokazali, da smo kot ekipa malce odrasli, hkrati pa se mi zdi, da je tudi všečnost v napadu na primerni ravni," je povedal kapetan, ki je z dvema goloma zapečatil rdeče-belo usodo. Z dvema natančnima streloma. "Hvala bogu, da je bilo tako," se je nasmejal 25-letni Prekmurec in nadaljeval: "Enkrat uspe enemu, drugič bo nekomu drugemu. Seveda sem zadovoljen, da sem dvakrat zadel, lepo je na tak način začeti spomladanski del prvenstva, ampak še bolj sem vesel zaradi ekipe. Zato, ker smo novo poglavje začeli, kot smo si želeli, toda časa za slavje ni, saj je pred nami že naslednji izziv."

Lahkomiselnosti si ne smeš privoščiti

Celjani so v navezi z razpleti nekaterih preostalih tekem poskrbeli, da je gneča v zgornjem delu lestvice postala še večja. "Hja, že prej so bile razlike minimalne, zdaj so še toliko bolj. Nikakršnega dvoma ni o tem, da si v niti enem trenutku ne smeš privoščiti lahkomiselnosti, pristop mora biti vedno in povsod na najvišji ravni. Vsak dvoboj je pomemben, vsak naslednji odloča o nečem več. In če hočeš biti pri vrhu, je popolnoma razumljivo, da moraš zmagovati."
Kristalno jasno je, da je pogled grofov usmerjen na mesta, ki zagotavljajo vstopnico za mednarodno prizorišče. "Ni skrivnost, da je naš cilj Evropa. V preteklih sezonah se nam je nekajkrat izmuznila in seveda si ne želimo, da bi se ponovilo kaj podobnega. Toda o prihodnosti nočemo razmišljati, z njo se ne smemo pretiramo obremenjevati, temveč moramo ostati osredotočeni zgolj in samo na vsako naslednjo preizkušnjo. Močno upam, da bomo s takšno miselnostjo prišli do želenih dosežkov."

Imamo nekaj neporavnanih računov

Naslednji izziv predstavlja Bravo, ki bo v sredinem poznem popoldnevu gostoval v knežjem mestu. "Pričakujem podobno tekmo, kot je bila proti Aluminiju, motivacije nam ne manjka. Z Ljubljančani imamo še nekaj neporavnanih računov, do zdaj smo se dvakrat razšli z izidom 2:2, a verjamem, da bomo tokrat vsaj za odtenek bolj odločni, kot smo bili na jesenskih tekmah z njimi. Morali bomo biti pravi, pokazati bo treba vse svoje sposobnosti in igro, ki smo jo pokazali v soboto. Če bo tako, bo uspeh zelo blizu," se nadeja Mitja Lotrič, ki kot močnega aduta poudarja tudi ozračje v slačilnici, poleg tega pa je zmaga nad Aluminijem še dodatno okrepila samozavest. "Če sem iskren, še nikoli nisem bil v moštvu s takšnim ozračjem. Jesen smo končali na pravšnji način, tudi na prijateljskih preizkušnjah nam je šlo zelo dobro. Vse to seveda vpliva na stanje duha v vsaki zasedbi, poleg tega smo se na pripravah v Turčiji še dodatno povezali. To nam je uspelo tudi zaradi rezultatov. Če zmaguješ, je vse lažje in na krilih vsega skupaj nam je uspelo ustvariti zares izjemno vzdušje, tudi samozavest je zdaj na vrhuncu. Po najboljših močeh si moramo prizadevati, da bi bilo tako tudi v prihodnje."

Članki iz rubrike