mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 22.02.2020 09:44:51

Hadžićeva 'NORA' IDEJA za večni derbi?!? Olimpija na tekmi z Mariborom v OBRAMBI kar z VEZISTOM, ki...

Jurij Kodrun
Kako bo Olimpija zakrpala luknji v obrambi?

Sobota je čas za prvi večni derbi v letu 2020. To bo že 139. obračun Maribora in Olimpije v zgodovini slovenskega nogometa. Ta hip na lestvici bolje kaže Ljubljančanom, ki so prvi v Prvi ligi Telekom Slovenije, in sicer s štirimi točkami naskoka pred Aluminijem in "šele" tretjim Mariborom. Kako bo po današnjem obračunu v Ljudskem vrtu, bomo seveda šele videli. Napovedi so nehvaležne, sploh zato, ker je za nami dolg zimski premor. Se pa zdi, da so Mariborčani v manjši prednosti, kakopak predvsem zaradi obrambnih težav, s katerimi se spopada Olimpija.

Kot je znano že dlje časa, bo morala Olimpija večni derbi odigrati brez nekdanjega reprezentanta Mirala Samardžića in nekdanjega člana Barcelone Mackyja Bagnacka. Oba sta kaznovana; prvi zaradi rumenih kartonov, drugi zaradi rdečega. Sprva se je namigovalo, da bosta na Štajerskem v osrčju obrambe Olimpije zaigrala najstnik Matija Burin in novinec Daniel Kamy. Toda zdaj se je na obzorju izrisala nova ideja trenerja Safeta Hadžića. Kot gre soditi na podlagi zadnjega treninga, ki so ga Ljubljančani opravili v Stožicah, je resen kandidat za nastop na položaju centralnega branilca kar - Marko Putinčanin!

Srb je po osnovni nogometni izobrazbi defenzivni vezist, a je v preteklosti že igral tudi v obrambi. Največkrat na položaju desnega bočnega branilca, nekajkrat tudi v vlogi "štoperja". Tudi pri Olimpiji smo ga že videli na tem položaju, in sicer pred letom dni, ko so zmaji gostovali v Krškem. Tedaj je bil trener Olimpije še Robert Pevnik. Hadžić kasneje Putinčanina nikdar ni koristil v obrambi, a morda se bo nocoj v Ljudskem vrtu zgodilo prav to. Putinčanin je kakopak neprimerno bolj izkušen od 18-letnega Burina, ki ima za sabo le peščico tekem v članskem nogometu. V tej sezoni ni odigral niti ene tekme za člane Olimpije ...

putincanin
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike