mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 17.02.2020 08:36:14

Izkušeni MURAŠ odgovarja na HUDE OČITKE: Nihče ne bo PRIVILEGIRAN, to je PRERESNO tekmovanje

Aleš Cipot
Začelo se je zaključno odštevanje do začetka spomladanskega dela sezone na sončni strani Alp, poveljnik soboške obrambe je s trenutno pripravljenostjo črno-belih zadovoljen.

Črno-beli po osrednjem delu priprav v Turčiji delo nadaljujejo v domačem okolju, z opravljenim ob sredozemski obali so zadovoljni. "Menim, da smo delali dobro in da je temu primerna tudi naša trenutna pripravljenost, ki jo bomo v zadnjem tednu treningov pred začetkom drugega dela prvenstva seveda poskušali še izboljšati. Močno upam, da bo vse tako, kot mora biti, a hkrati je seveda res, da nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje. Vsako zadevo je mogoče še nadgraditi, iz dneva v dan se najde kaj, kar je treba še izboljšati," je pojasnil Matic Maruško.


Ni lepo, a se bomo iz tega kaj naučili

Varovanci Anteja Šimundže so v Antalyi odigrali štiri tekme in premagali le skopski Vardar, trikrat pa so bili poraženi. "Prav gotovo ni lepo, da smo izgubili kar tri preizkušnje, ampak verjamem, da smo se iz tega kaj naučili in da bomo izvlekli koristne ugotovitve. Storiti moramo vse, da bi napake odpravili. Ne smejo se nam dogajati."
Bivanje v Turčiji so kajpada zaznamovale tudi poškodbe; Renato Simić, Matko Obradović in Marin Karamarko so se morali predčasno vrniti domov. "Poškodbe so sestavni del nogometa. To je treba sprejeti, seveda pa ni prijetno, da so se nam pripetile. Sploh tako hude, da so soigralce za dalj časa oddaljile od igrišč. Želim jim čim prejšnje okrevanje, nam pa seveda ni preostalo drugega, kot da smo nadaljevali delo po predvidenem programu. In še naprej gremo po začrtani poti," se je odzval poveljnik soboške obrambe in se v nadaljevanju dotaknil premikov v igralski zasedbi. V slačilnici Mure je pet novih obrazov. "Pri vseh po vrsti se vidi, da se želijo čim prej privaditi na novo okolje, na ekipo, in mislim, da jim to dobro uspeva, tudi ob pomoči vseh drugih. Dobro smo jih sprejeli, prav tako je pri vseh videti veliko željo po napredovanju s ciljem, da bi prispevali čim večji delež k dosežkom moštva."

Z novim partnerjem v obrambi

Ker ima Marin Karamarko težave s stegensko mišico, je naš sogovornik v osrčju obrambe vsaj za zdaj dobil novega partnerja in tako se privaja na sodelovanje z obetavnim Janom Gorencem. "Kot ekipa se še vedno uigravamo, vendar sva se dobro ujela. Glede tega ne vidim posebnih težav," je zadovoljen Matic Maruško.
Začetek pomladi bo peklenski, saj je od 22. februarja do 8. marca na sporedu kar pet prvenstvenih krogov. "Gremo iz tekme v tekmo, to je naše vodilo, ki ga nenehno zagovarjamo. Ne bomo se ozirali na ritem, a zavedamo se, da moramo na vsaki preizkušnji pokazati vse svoje sposobnosti. Iz sebe moramo iztisniti vse, česar smo v tistem trenutku sposobni. Verjamem, da nam bo takšna miselnost prinesla pozitivne rezultate."
Muraše letošnja premiera čaka ob Kamniški Bistrici, gostovanje v Domžalah pa bržčas ni ravno idealen začetek novega tekmovalnega cikla. "O tem, kdo bo na nasprotni strani in kdaj, ne razmišljamo kaj prida. Vsak nasprotnik je zahteven, toda v prvi vrsti poskušamo vedno ostati osredotočeni nase in dati vse od sebe, da bi uresničevali želene cilje."

S takšnimi očitki se ne morem strinjati

Po hudem uvodu bo kmalu sledil polfinale pokalnega tekmovanja, ki je za Mursko Soboto nekaj posebnega. Navijači sanjajo o drugi lovoriki, ovira na poti v finale pa so Kidričani. Prva tekma bo 18. marca, povratna 8. aprila. "O pokalnem tekmovanju bomo razmišljali, ko bo čas za to. Zdaj so misli usmerjene proti Domžalam, nato proti vsakemu naslednjemu izzivu. Je pa seveda jasno, da si želimo v finale. Zavedamo se priložnosti, ki se nam ponuja, ampak še enkrat – do takrat je še daleč," Matic Maruško vztraja pri svojem, seveda pa smo ga povprašali tudi o očitkih, ki so v preteklih dneh dvignili kar precej prahu. Drugi polfinalni par je Nafta – Radomlje in trener rumenih bojevnikov Oskar Drobne je jasno in glasno izrazil svoje nestrinjanje s tem, da je pred polfinalnimi spopadi za prizorišče finala določena Fazanerija. "Ni mi jasno, po kakšnem ključu je NZS izbrala Mursko Soboto. Na ta način sta oba prekmurska kluba postavljena v privilegiran položaj, Mura in Nafta sta favorizirana. To je javno razkritje, koga bi radi videli v finalu, kar se mi zdi malce nepošteno, toda oboji bodo vendarle morali na igrišču dokazati, da si to zaslužijo. Če tako dolgo ni bilo znano, kje bo finale, bi lahko počakali še nekaj časa. Da, moti nas, da je tako," je svoje stališče razkril nekdanji napadalec, izkušeni muraš pa mu odgovarja: "S takšnimi očitki se ne morem strinjati. O finalistih bo odločala kakovost. Nihče ne bo v privilegiranem položaju, to je preresno tekmovanje za kaj takega. Vsi akterji bomo pod takšnim ali drugačnim drobnogledom."

Značke: matic-maruško, mura

Članki iz rubrike