Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2020 17:40:29
Deli članek:

LJUBLJANSKA OLIMPIJA je 80 minut v šahu držala EVROPSKEGA VELIKANA!

Jurij Kodrun

Olimpija nudila dober odpor evropskemu velikanu.

Ljubljančani počasi zaključujejo priprave v Turčiji, še pred vrnitvijo domov pa so odigrali prijateljsko tekmo s Šahtarjem iz Donjecka. Vsekakor najtežji test v pripravljalnem obdobju, Šahtar, ki ima nemalo brazilskega pridiha, namreč sodi med evropsko elito, med drugim je leta 2009 osvojil ligo Europa.

Potem, ko so pred dnevi s kar 0:5 izgubili s kijevskim Dinamom, so tokrat zmaji precej dražje prodali svojo kožo. Še v 81. minuti so vodili 1:0, da bi na to v zadnjih desetih minutah prejeli tri gole. Ljubljančane je v 27. minuti v vodstvo popeljal Ante Vukušić, ki je zadel s prostega strela. V nadaljevanju so imeli več od igre Ukrajinci, ki so terensko premoč kronali v zadnjih desetih minutah. Najprej je v 82. minuti izenačil Brazilec Alan Patrick, da bi na to v 89. in 90. minuti Vidmarja premagala še Yevhen Konoplyanka in Júnior Moraes

Kljub porazu je Safet Hadžić lahko zadovoljen s prikazanim. Sploh v prvih 80 minutah.

Olimpija se bo v nedeljo vrnila v Slovenijo, pred nadaljevanjem sezone in večnim derbijem pa jo čaka le še ena tekma, ki bo 15. februarja proti Celju.

OLIMPIJA – ŠAHTAR 1:3 (1:0)
Strelci: Vukušić 27.; Alan Patrick 82., Konopljanka 89., Moraes 90.
OLIMPIJA: Vidmar, Boakye, Kamy, Samardžić, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Valenčič, Menalo, Savić, Vukušić. V nadaljevanju igrali še: Gajić, Šme, Knežević. Glavni trener: Safet Hadžić.
ŠAHTAR: Pyatov, Kryvtsov, Khocholava, Stepanenko, Taison, Marlos, Tete, Bondarenko, Ismaily, Sikan, Vitao. V nadaljevanju igrali še: Bolbat, Bondar, Matvienko, Sipriano, Marcos, Patrick, Vakula, Kovalenko, Konoplyanka, Moraes. Glavni trener: Luis Castro.