Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.02.2020 19:06:15
Deli članek:

BRUTALNO UČINKOVITA Olimpija! Zadetek na vsakih 6 minut za potop nekdanjega tekmeca iz 'Jugo lige' (VIDEO)

NK Olimpija

Vodilna ekipa slovenskega prvenstva se na nadaljevanje sezone pripravlja na turški rivieri. Ljubljančani so bili na drugi prijateljski tekmi izjemno razpoloženi.

Zmaji so se v Beleku danes pomerili s sarajevskim Željezničarjem, ki je bil boljši v prvem polčasu, v nadaljevanju pa je Olimpija povsem prevladala na igrišču.

Trener Ljubljančanov Safet Hadžić je na začetku tekme v ogenj poslal enajsterico: Vidmar, Šme, Samardžić, Kamy Ntankeu, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Menalo, Sešlar, Petrović in Turkuš. V primerjavi s prvo tekmo s Slovanom iz Bratislave (1:2) je bilo v začetni enajsterici kar osem sprememb.

Čeprav je bila igra v prvih 45 minutah bolj ali manj izenačena, so Sarajevčani uspeli dvakrat zatresti ljubljansko mrežo. Na 2:0 je, zanimivo, vodstvo povišal nekdanji član Olimpije Ivan Lendrić.

S šestimi menjavami so zmaji v drugi del krenili precej bolj odločno. Postava Olimpije je bila: Vidmar, Boakye, Gajić, Bagnack, Jurčević, Tomić, Valenčič, Menalo, Sešlar, Savić in Vukušić.

V 52. minuti je Svit Sešlar podal Mackyju Bagnacku, ki je z glavo znižal izid na 1:2. Že dve minuti pozneje je po podaji Stefana Savića izid izenačil Luka Menalo. Že v 57. minuti je Olimpija povedla. Macky Bagnack je s polovice igrišča podal pred nasprotnikov kazenski prostor, pritekel je Menalo in hladnokrvno zadel.

Po izenačenju iz enajstmetrovke so Ljubljančani spet povedli v 67. minuti, ko je po podaji Savića učinkovito akcijo končal Ante Vukušić. V 72. minuti je Menalo po hitrem protinapadu in natančnem strelu v levi spodnji kot dosegel še svoj tretji zadetek na tej tekmi - 5:3. Končni izid 6:3 je v 88. minuti postavil Vitja Valenčič.

Nogometaši Olimpije so v drugem polčasu povsem nadigrali drugouvrščeno ekipo prvenstva BiH (Sarajevo 36 točk, Željezničar 35, Borac 35 ...). V zgolj 36 minutah so v tekmečevo mrežo dosegli šest zadetkov, kar pomeni, da so pot do vrat našli v povprečju na šest minut.

Olimpija bo naslednjo pripravljalno tekmo odigrala v sredo, ko se bo pomerila s kijivskim Dinamom.