Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 21.01.2020 11:09:11

Svetovni prvak v FAZANERIJI razkriva: Povem vam, kdaj sem dobil prvi klic iz MURSKE SOBOTE. In kdo me je poklical! ...

Aleš Cipot
Staniša Mandić bi utegnil biti v nadaljevanju prvenstva močno orožje soboških črno-belih.

"Nekaj ima," je pogosto slišati med navijači Mure, ki so spremljali uvodni prijateljski preizkušnji svojih ljubljencev v zimskih pripravah proti madžarskemu prvoligašu ZTE-ju in hrvaškemu drugoligašu Međimurju. Takšen je opis za Stanišo Mandića, ki je ena od treh okrepitev črno-belih za spomladanski del sezone. Ante Šimundža je 24-letnemu Črnogorcu v obeh dvobojih namenil po polčas in krilni napadalec, ki je s srbsko U-20 reprezentanco osvojil naslov svetovnega prvaka, je z nekaj potezami in akcijami napovedal, da bi lahko postal pomembno soboško orožje.

Ko so v Fazaneriji razkrili prvo zimsko okrepitev, presenečenih pogledov ni manjkalo. Da bodo muraši novo moč našli v norveškem drugoligašu Sogndalu, si ni drznil napovedati nihče, povrhu gre za igralca, ki je nekoč veljal za velikega upa. To zelo nazorno razkriva podatek, da je bil Staniša Mandić član srbske U-20 reprezentance, ki je leta 2015 na Novi Zelandiji osvojila naslov svetovnih prvakov. V veliki meri po zaslugi novopečenega člana črno-belih, ki je v finalu načel brazilsko mrežo in napovedal poznejše slavje po zmagi z 2:1, pred tem pa se je v skupinskem delu tekmovanja med strelce vpisal tudi proti Maliju. Močno je opozoril nase in karkoli bo v nadaljevanju kariere še naredil, ga bo to vsekakor za zmeraj zaznamovalo.

Odprla so se mu vrata raja, vendar nadaljevanje poti ni bilo takšno, kot so mu predvidevali strokovnjaki. Namesto odmevnega prestopa po naslovu svetovnega prvaka je ostal v Čukaričkem, nakar se je preselil v Sogndal, v zadnjem letu je s statusom posojenega igralca norveškega drugoligaša branil barve Zrinjskega, kjer je na 35 tekmah dosegel osem golov.

In kako je sploh prišlo do prestopa v Mursko Soboto, ki je številne presenetil? "S športnim direktorjem Denisom Rajbarjem sva se slišala že med jesenskim delom sezone, poklical me je v Mostar, nakar sva se povezala prek moje agencije oziroma zastopnika in smo uresničili prestop,« je razkril nov obraz v slačilnici Mure in dodal, da ni preveč razmišljal, ko je imel na mizi soboško ponudbo. »Ne, nisem kolebal, hitro sem se odločil. Od lepega števila igralcev sem o Muri slišal veliko dobrega, veliko lepega. Gre za ekipo iz zgornjega dela lestvice, tako ambiciozno okolje me je nemudoma pritegnilo."

mandic  ac
Aleš Cipot
Zdaj je v Fazaneriji že nekaj časa. "Vse je v najlepšem redu. Tako, kot mora biti, nimam niti ene pripombe. Ekipa me je sprejela izvrstno, fantje so vsi po vrsti zares odlični, veliko se družimo. Močno verjamem, da bo tako tudi v prihodnje in da bomo s skupnimi močmi uresničevali zastavljene cilje. Tudi s trenerjem sem vzpostavil pravšnji odnos, vedno je na voljo za pogovor."


Navijači od nove okrepitve veliko pričakujejo, Staniša Mandić pa je kakopak seznanjen s tem, da se bo skoraj kot po pravilu dokazoval pred prijetno kuliso, tribune so vedno znova odlično zasedene. "O tem sem slišal že veliko. Tudi novi soigralci so mi pripovedovali o tem in mi kazali posnetke nekaterih preizkušenj. In seveda sem se prepričal, da so navijači vrhunski. Komaj čakam, da zaigram v polni Fazaneriji in občutim ozračje, o katerem za zdaj le poslušam. Seveda bom storil vse, kar je v mojih močeh, da bi igral čim bolje in prispeval delež k želenim dosežkom moštva. Moja pričakovanja so velika. Tako tista, povezana s klubom, kot tudi osebna. Vsi po vrsti si bomo prizadevali, da bi napredovali in da bi bili rezultati takšni, kot si želimo," je dejal 24-letni Črnogorec iz Hercegnovega. Podpisal je dveletno pogodbo in je po Nemanji Maksimoviću ter Filipu Jankoviću tretji igralec iz 'novozelandske' generacije, ki se bo predstavil na slovenskem prvoligaškem prizorišču.

Celoten pogovor s Stanišo Mandićem si lahko preberete v današnji tiskani izdaji Ekipe SN, ki jo najdete tudi na TRAFIKA24.si.

Članki iz rubrike