GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
8 13.01.2020 09:22:35

Velika zmaga za ZAHOVIĆA: Bil je želja uglednih klubov, zdaj je podaljšal pogodbo z MARIBOROM!

Grega Wernig
Zimski prestopni rok je v polnem teku, Zlatko Zahović pa ima v zadnjih dneh polne roke dela predvsem s podaljševanjem pogodb. Večina nogometašev, ki so se jim pogodbe iztekle in so se lahko od začetka novega leta brez kakršnihkoli ovir pogovarjali s potencialnimi novimi delodajalci za poletni brezplačni prestop, jih je že podaljšala. Zdaj se je na dragocen kos papirja podpisal še slovenski reprezentant.

Jasno je, da je bil za Maribor v tem trenutku bolj pomemben podpis pogodbe z izkušenim desnim bočnim branilcem Martinom Milcem. V zadnjem času je bil Milec celo edini slovenski reprezentant v vrstah vijoličastih, potem ko se je Matjaž Kek nazadnje odločil, da vabila ne bo poslal Luki Zahoviću. No, ob Milcu je bil del slovenske reprezentance za zadnjo tekmo na Poljskem sicer tudi Nemanja Mitrović, a slednji je dobil priložnost v izbrani vrsti šele naknadno, potem ko Aljaž Struna ni imel pravice nastopa.


Vse odkar se je Milec poleti 2017 vrnil v Ljudski vrt, se sicer 28-letni desni bočni branilec bori s številnimi poškodbami. Njegova forma ni takšna, kot je bila v prvi epizodi pri vijoličastih, ko je igral tako zelo dobro, da si je priboril lep prestop k belgijskemu prvoligašu Standardu iz Liegea. Vseeno je Milec še vedno nezamenljiv član začetne enajsterice Maribora. Ko je zdrav seveda. Darko Milanič mu precej bolj zaupa, kot denimo Denisu Klinarju, ki je sicer v tej sezoni prikazal precej boljše predstave. V zadnjih tekmah jesenskega dela sezone je sicer Milec malce dvignil svojo formo, kar je najverjetneje posledica tudi vpoklica v reprezentanco. Z njim je dobil prepotrebno samozavest. Jasno je, da si Maribor ne more privoščiti, da bi tako zlahka ostal brez svojega reprezentanta, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo Zahović s svojim nogometašem zmenil za podpis nove pogodbe.

Zdaj je do tega tudi prišlo, in kot vse kaže, bo Martin Milec še naprej igral v vijoličastem dresu. No, razen če ne bo na naslov Mladinska 29 prispela kakšna lepa ponudba. V preteklosti se je za Milca zelo močno zanimal beograjski Partizan, ki naj bi zdaj obnovil zanimanje. A črno-beli so bili v precej boljšem položaju pred omenjenim podpisom nove pogodbe. Zdaj bo odškodnina za Martina Milca zagotovo precej višja in vprašanje je, ali jo je Partizan pripravljen plačati. Najverjetnejši scenarij je vendarle tak, da se bo Darko Milanič v spomladanskem delu sezone odločal o tem, ali bo na desnem boku tekme začenjal Martin Milec ali Denis Klinar.

Značke: maribor, slovenija, milec

Članki iz rubrike