nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
4 11.01.2020 00:20:24

Član MARIBORA kolebal, nato pa ZAVRNIL LJUBLJANO! Na mizi je bila PONUDBA, on je sklenil, da bo raje...

Grega Wernig
Gregor Bajde se ni želel vrniti v svoj nekdanji klub.

V jesenskem delu sezone je Darko Milanič priložnost za igro – ko govorimo o prvenstvenih tekmah – ponudil 24 svojim varovancem. Med tistimi, ki niso dobili niti minute, izstopa predvsem eno ime. Gregor Bajde. Nekoč standarden član začetne enajsterice je bil jeseni od boga pozabljen na tribuni. Ne, ni imel nekih večjih težav s poškodbami, mariborski strateg se je preprosto odločil, da nanj ne bo računal.

Glede na status, ki ga trenutno uživa oziroma bolje rečeno ne uživa pri vijoličastih, je bil Gregor Bajde nekako prvi kandidat za januarski odhod iz Ljudskega vrta. Pravzaprav se je o odhodu nogometaša iz Spodnjega Hotiča govorilo že poleti. Takrat je bil, skupaj z Amirjem Derviševićem, potisnjen na stranski tir. Njegovo ime se je znašlo na seznamu nogometašev, na katere Darko Milanič ne računa in ki si lahko najdejo novo okolje. Jasno, v zameno za določeno odškodnino. Medtem ko se je večina mariborskih nogometašev poleti skupaj potila na treningih, igrala najprej evropske, nato še domače tekme, sta Dervišević in Bajde tekla neskončne kroge okrog igrišča. Umaknjena od ekipe. Izločena. Dva izobčenca. Prvi je bil eden izmed najbolj zaslužnih za naslov državnega prvaka v prejšnji sezoni, tudi drugi je v preteklosti Mariboru marsikaj dal. Ko se je zimski prestopni rok končal, je Darko Milanič stopil pred medije in obelodanil: »Ker je prestopni rok končan in so se vrata za kakšen odhod večinoma zaprla, se poskus, da bi odšla kam drugam, Derviševiću in Bajdetu ni posrečil. Od tega tedna sta spet zraven, da na njiju lahko računamo. Na vso moč se bosta potrudila in si poskušala izboriti minute na igrišču.«

PRI JURČIĆU TRESEL MREŽO KOT ZA ŠALO
In če se je Dervišević zelo kmalu vrnil tudi v začetno enajsterico in bil ob koncu jeseni znova nepogrešljiv člen v Milaničevi zasedbi, je bila Bajdetova vrnitev precej drugačna. Ostal je zacementiran na tribuni, zgolj enkrat je bil v protokolu za tekmo. Obračun v Sežani proti Taboru, ko je Maribor doživel hud poraz s kar 1:4, je spremljal s klopi za rezervne nogometaše. Ni točno jasno, zakaj se je Bajdetov status pri Mariboru tako zelo poslabšal. Krivulja 25-letnega nogometaša pod Kalvarijo sicer precej niha. Najvišje je bila v času, ko je na klopi Maribora sedel Krunoslav Jučić. Hrvaški strokovnjak je znal iztisniti maksimum iz Bajdeta, ki je bil pri nekdanjem strategu Dinama nepogrešljiv člen začetne enajsterice. Bilo je v sezoni 2015/16, ko je igral zares fantastičen nogomet in na 28 tekmah zabil kar 13 golov. Z naskokom največ v svoji profesionalni karieri. Dodal je še dve asistenci in si z dobrimi predstavami prislužil celo priložnost v tujini, v ambicioznem drugoligašu Novari.

bajde
Grega Wernig

V Italiji se mu ni izšlo, vrnil se je v Ljudski vrt, a nikdar več ni prikazal podobnih predstav kot v tisti zanj sanjski sezoni. Vseeno je ostal dokaj pomemben člen vijoličastih, Milanič ga je velikokrat uporabil na tistih najtežjih tekmah. Tudi evropskih, in sicer predvsem zato, ker je Bajde odličen v defenzivnih nalogah. Še v prejšnji sezoni mu je mariborski strateg 13-krat v prvenstvu namenil priložnost za igro, toda zbral je le 350 minut, kar je seveda izjemno mizerna minutaža. V novi sezoni pa ga, kot rečeno, sploh še ni uporabil.

V BRAVO NI ŽELEL
Pričakovali smo, da se bo Gregor Bajde pozimi torej dokončno poslovil od Maribora in si poiskal nov nogometni izziv. Po naših informacijah je bil tudi sam bolj ali manj odločen, da zapusti Ljudski vrt, toda nato se je zgodil prestop Dina Hotića.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike