IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
2 10.01.2020 17:21:39

Ernesto Valverde PRED 'ODSTRELOM'? Predsednik Bartomeu ima NAČRT!

Reuters
Poraz v polfinalu kraljevega pokala je vnesel nemir v vrste Barcelone.

Katalonskega velikana je premagal Atletico, ki je v zelo razburljivem obračunu slavil s 3:2. Res je, da ne gre za najbolj pomembno tekmovanje, toda lovorika je lovorika, in te v Barceloni zbirajo.

Najbolj pa vse, ki jim srce bije za Barcelono, boli način, na katerega so Lionel Messi in druščina ostali praznih rok. Barca je v 62. minuti z zadekom Griezmanna povedla z 2:1, a je Atleticu v finišu tekme uspel velik preobrat. V 81. je Morata uspešno izjaval enajstmetrovko za izenačneje, pet minut pozneje pa je Correa zapečatil Barcino usodo, svoji ekipi pa omogočil, da se bo v jutiršnjem finalu udarila z Realom.



Seveda je ta poraz vnovič odprl razpravo o menjavi trenerja Ernesta Valverdeja. Slednji se je tako vnovič znašel na udaru kritik, pri čemer mnogi pravijo, da je prav on najslabši člen katalonske ekipe, zato zahtevajo, da mu odgovorni preprosto pokažejo vrata. Toda stvari niso tako preproste, še bolj pa je vse skupaj zapleteno, ker ima Valverde podporo igralcev in tudi predsednika kluba Josepa Bartomeuja.

Pri španski Marci so razkrili razloge, zakaj bo Valverde ostal v sedlu, čeprav se mu stolček maje. Zapisali so, da je Barac igrala odlično z izjemo zadnjih 15 minut, ko je zapravila že dobljeno tekmo. Za nameček Valverde uživa podporo igralcev in trenutno na splošno ni veliko trenerjev, ki bi ga sploh lahko zamenjali. Za to bi bilo potrebno počakati do poletja, ko bodo nekateri izmed strokovnjakov prosti, pri Marci pa so navedli Roberta Martineza in Ronalda Koemana. Hkrati pa so pri Marci mnenja, da ne bi bilo pošteno odpustiti trenerja, saj je ekipa še vedno na vrhu lestvice španskega prvenstva, čeprav ne igra najboljšega nogometa. "Bartomeu se zaveda, da bo vsaka odločitev, ki jo bo sprejel, naletela na številne kritike, še posebej zdaj, ko je jasno, da bodo naslednje leto v klubu predsednške volitve;" so zaključili pri Marci.

Članki iz rubrike