Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2019 09:48:50
Deli članek:

NORO! MARIBOR česa takšnega ŠE NI DOŽIVEL, to je NAJVEČJI POKLON celotnemu klubu, UEFA je objavila, da je ...

Jurij Kodrun

Evropska nogometna zveza (Uefa) je objavila seznam najboljših klubov v zgodovini lige prvakov.

Na spletni strani Uefe je od ponedeljka večer objavljen seznal najboljših klubov v zgodovini lige prvakov od začetka tekmovanja leta 1955, ko je bilo to najprestižnejše tekmovanje še pod drugim imenom. Kateri klub se je znašel na vrhu, ni nobeno presenečenje. To je madridski Real, drugi je Bayern, na tretjem mestu pa Barcelona. Četrti je Manchester United. Med deseterico so še Juventus, Milan, Liverpool, Benfica, Porto in Ajax.

V naši regiji, oziroma iz držav nekdanje Jugoslavije, je pričakovano najviše nekdanji evropski prvak Crvena zvezda na 22. mestu, 30. pa je na primer Dinamo. Kaj pa Slovenci? Maribor je med vsemi klubi, ki so kadarkoli zaigrali v ligi prvakov na 51. mestu (na seznamu je 520 klubov!). Kar pa je za klub še večji poklon, pa je podatek, da so se znašli pred velikimi klubi, kot so Sporting, Zenit, Werder, Deportivo, Tottenham, Sevilla, Napoli, Lazio ...

Na drugem mestu med Slovenci je Gorica na skupno 198 mestu, Olimpija je 230., Domžale so 238., na lestvici pa je še Koper, in sicer na 367. mestu.

Celotno lestvico si lahko ogledate TUKAJ.