Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2019 09:43:28
Deli članek:

Čeferin z IZBRANIMI BESEDAMI: To je ZELO DOBRO! Maribor dobi od 50 do 80 TISOČ EVROV, pa vseeno...

M24.si, Profimedia

Aleksander Čeferin o slovenski ligi. In tudi Mariboru.

Pretekli teden je Nogometna zveza Slovenije organizirala tradicionalno gala prireditev, ki se jo je udeležil tudi nekdanji prvi mož NZS Aleksander Čeferin. Odvetnik iz Grosupljega zdaj zaseda še precej bolj vplivno vlogo v svetu nogometa, saj je predsednik evropske nogometne zveze. Kljub temu, da je za medije vse prej kot lahko dosegljiv, si je prvi mož Uefe na omenjenem dogodku vzel kar nekaj časa za novinarje. In med drugim spregovoril tudi o slovenski ligi, za katero ima kar nekaj izbranih besed.

"Glede na sredstva, ki so v slovenskem nogometu, je slovenska liga izjemno dobro organizirana," je za Sportal uvodoma poudaril Aleksander Čeferin in v nadaljevanju postregel z zanimivo primerjavo: "Morate vedeti, da mora Maribor recimo tekmovati proti angleškemu klubu, s tem da dobi Maribor za televizijske pravice letno od 50 do 80 tisoč evrov, angleški premierligaš pa 150 milijonov funtov (okrog 177 milijonov evrov, op. p.). To pomeni, da mi dobro delamo, je pa objektivno dejstvo, da je pri nas majhen trg. Tudi zaradi tega je treba ta trg poskušati razširiti s tem novim tekmovanjem." Čeferin je imel v mislih novoustanovljeno UEFA Europa Conference League, ki bo ponujala priložnost "manjšim" klubom.

Čeferin je potem še dodatno pohvalil Prvo ligo Telekom Slovenije in poudaril, da si veliki trenerji sem in tja dejansko ogledajo kakšno njeno tekmo: "Veliki trenerji, ki zdaj zaradi mene včasih pogledajo kakšno tekmo iz Slovenije, so mi povedali, da bi bila, če bi bilo na srečanju med dvema slovenskima prvoligaškima kluboma, pa ne govorim o Olimpiji ali Maribor, na tribunah 20 ali 30 tisoč gledalcev, to resna nogometna tekma. Trdim, da se pri nas glede na sredstva, ki jih imamo, igra relativno dober nogomet."