nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
2 10.12.2019 11:07:15

'ODŽAGANI' nogometaš Olimpije s hudimi OBTOŽBAMI na račun ZMAJEV: Niso mi OMOGOČILI ...

Jurij Kodrun
Razkril je marsikaj.

Kljub izjemno bolečemu porazu z Domžalami v zadnjem jesenskem krogu bo Olimpija zimo preživela na vrhu prvenstvene lestvice. Do nadaljevanja tekmovanja pa bo v moštvu zagotovo prišlo do določenih sprememb. Tudi moralo bi priti, saj je igralski kader preprosto preširok.

Nekaj sprememb se je pravzaprav že zgodilo; tik pred dvobojem z Domžalami je iz ljubljanskega kluba prišla vest, da so sporazumno prekinili sodelovanje z branilcem Erminom Alićem. Sedemindvajsetletni Črnogorec je bil član zeleno-belih od februarja letos, ko je v Stožice prišel iz kranjskega Triglava. Z zmaji je podpisal pogodbo, ki bi se iztekla poleti 2021, toda zanje ni odigral niti minute. Kaj se je dogajalo v zadnjih desetih mesecih?

"Mislim, da ni bilo vse odvisno od mene. Treniral sem, dajal vse od sebe. Res je, da sem bil poškodovan, a sem poškodbo hitro pozdravil, toda trenerji so se odločili za druge igralce. Seveda nikomur ne želim, da ne bi igral; žal mi je samo tega, da mi nikoli niso dali priložnosti, saj mislim, da bi jo izkoristil, kot je treba. Nekako bi lahko rekel, da se nisem mogel boriti proti nekaterim odločitvam. Niso mi omogočili, da bi igral, ne vem, težko opišem ... Ko sem se pogovarjal z njimi, so mi rekli, da je bilo tako zaradi prevelikega števila tujcev v ekipi, ampak mislim, da ni bilo ravno zaradi tega," je potožil nekdanji član Villarreala, kjer je bil skupaj s kapetanom slovenske izbrane vrste Bojanom Jokićem.

Na koncu je celo izpadlo, da marsikateri navijač Olimpije sploh ni vedel, da je Alić del kluba. "Tako se je zgodilo, žal mi je zaradi tega, ker mislim, da bi izkoristil priložnost, če bi jo dobil. Do tega ni prišlo in glede tega ne morem narediti ničesar. Olimpija ni edini klub; zdaj je pomembno, da sem zdrav, klubi bodo že prišli. Seveda pa Olimpiji želim vse najboljše, želim ji, da vsako leto osvoji naslov prvaka, dvojno krono, toda z nekaterimi ljudmi se preprosto nismo našli. Niso mi dali priložnosti, tako da niti nisem mogel pokazati, da sem lahko enakovreden član ekipe. Olimpiji pa resnično iz srca želim vse najboljše." 


Nisem želel izgubljati časa
Ob prihodu v Olimpijo je Alić povedal, da si želi napredovati, a na koncu je bilo ravno nasprotno. Verjetno je nazadoval, v najboljšem primeru stagniral. "Nisem dobil tekem, da bi lahko napredoval. Napredek se spremlja na tekmah. Res je, da sem kakovostno treniral, ampak tekem za dokazovanje ni bilo. Olimpija je zdaj za mano, kljub vsemu sem tam dobil dobre prijatelje. Vse bo dobro, zame in zanje," je povedal Alić, ki je v slovenski prestolnici tako 'zapravil' deset mesecev svoje kariere. "Tako se je zgodilo. Trudil sem se, dajal vse od sebe in si zaslužil priložnost, toda v tem poslu je pač tako, vse to se je dogajalo v ozadju, tako da bom te stvari pustil za sabo in se še naprej boril," je odločen nekdanji član črnogorske mlade izbrane vrste, ki pa mu ni žal, da se je odločil za prihod v Olimpijo.

"Ne, ni mi žal, dejstvo je, da sem prišel v največji slovenski klub, in mislil sem, da je to ta stopnica v karieri, s katere bi potem lahko šel naprej. Žal mi je, da nisem dobil priložnosti, da bi izpolnil začrtane cilje, a tako se je izšlo. Če mi oni niso dali priložnosti, jo bom dobil nekje drugje tam skušal doseči mejnike, ki sem si jih postavil," optimističen ostaja Alić, ki je z Olimpijo tako zgolj treniral. »Ves čas sem treniral, oddelal vsak trening, toda priložnosti kdove zakaj nisem dobil. S klubom sem se tako dogovoril za razhod, da ne bi izgubljal časa.«

Samo s predsednikom, po pogovorih z drugimi ni bilo potrebe
Kakšno pa je bilo slovo od Olimpije? "Govoril sem s predsednikom, vse je bilo korektno, z drugimi pa se nisem imel potrebe pogovarjati, saj so oni govorili s svojimi dejanji," je pikro pripomnil Alić, ki se je pred tremi dnevi vrnil v domovino. "Vse skupaj se je malo zavleklo, ker je bilo treba urediti vso papirologijo. Verjamem, da se bo hitro našel klub, kjer bom lahko delal naprej." To bi utegnilo biti kar težko, saj v tem koledarskem letu ni odigral niti ene tekme.

"Verjetno je res tako, ampak verjamem vase in v svoje kvalitete. Mogoče Olimpija tega ni videla, verjamem pa, da bodo to opazili pri kakšnem drugem klubu in da bo vse tako, kot je bilo prej, ko sem prišel v Slovenijo in ko me je poklicala Olimpija. Mislil sem, da bom tam naredil korak naprej, zdaj pa sem se vrnil korak nazaj, da bi naredil dva naprej. Vedno moraš biti optimist, zato verjamem, da se bo hitro našla rešitev in da bo vse tako, kot mora biti," je v optimističnem tonu pogovor zaključil zdaj že nekdanji član Olimpije, ki je po naših informacijah za prekinitev pogodbe dobil nadomestilo v višini devetih mesečnih plač.

Značke: ermin-alić, olimpija

Članki iz rubrike