sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ro
ro
1 27.11.2019 10:35:03

ZLATKO ZAHOVIĆ je bil sinoči v ZAGREBU, danes prihaja v DOMŽALE ...

Jurij Kodrun
Stadion ob Kamniški Bistrici bo danes prizorišče spektakla.

Domžalčani so sezono začeli z upanjem, da bi v tem času morda lahko igrali v skupinskem delu lige Europa, a se je možnost sanjskega scenarija hitro sfižila, toda Kamniška Bistrica bo danes kljub temu prizorišče spektakla na mednarodni ravni. V ligi prvakov za mlade bodo rumeni upi v povratnem obračunu merili moči z vrstniki Porta, ki branijo naslov, na Portugalskem je bilo 2:2.

Pred začetkom tekmovanja je v nogometnih krogih prevladovalo mnenje, da se bo domžalska zgodba hitro zaključila. Viitorul je v prvem krogu kvalifikacij veljal za favorita, saj gre za najbolj obetavne romunske fante v akademiji slovitega Gheorgheja Hagija, toda varovanci Darka Birjukova se na takšne napovedi niso ozirali. Dokazali so, da znajo in zmorejo, se predstavili v odlični podobi in si zagotovili napredovanje.
»Zdaj je pa res konec,« je bilo slišati, ko je postalo jasno, da je naslednja ovira Porto. Nihče drug kot ekipa, ki brani naslov, v prejšnji sezoni je bila v finalu v Nyonu boljša od Chelseaja. Ampak Domžalčanom se znova niso zatresle noge in na prvi tekmi na Portugalskem so potrdili, da so lahko konkurenčni tudi najboljšim v Evropi. Srhljivka se je razpletla z izidom 2:2 (0:0), kar je seveda sijajno izhodišče za današnji povratni spopad, ki ga bodo rumeni najstniki poskušali unovčiti pred sijajno kuliso polnega stadiona. Vstopnic ni več, na tribunah se bo zbralo okrog 3000 gledalcev, ki bodo prav gotovo močan veter v domača jadra. A tudi dovolj močan za pravo malo senzacijo, ki bi odmevala po Evropi?

"Zelo dobro se zavedamo, proti kako kakovostnemu nasprotniku igramo. O Portu je brezpredmetno izgubljati besede, v prvi vrsti sem osredotočen na svoje igralce. Z njimi sem vsak dan in verjamem, da bodo pravi. Da bodo pogumni, skromni, ponižni … V njihovih očeh vidim iskrico, vidim odločnost in bodite prepričani, da bodo dali vse od sebe ter ob pomoči gledalcev poskušali izločiti Porto. Imamo pravšnje izhodišče, možnosti so izenačene, vsekakor pa želimo napredovati, to je naš cilj," je v pričakovanju velikega obračuna odločen trener Darko Birjukov.


V preteklih dneh je bilo slišati, da bi bil lahko del gostujoče zasedbe tudi super talentirani 17-letni Fabio Silva, ki je pred dnevi podpisal triletno pogodbo z rekordno odškodninsko klavzulo 125 milijonov evrov, a se to ne bo zgodilo. S člansko ekipo je odpotoval v Bern, kjer Porto jutri v ligi Europa čaka Young Boys, kar pa nikakor ne spreminja spoznanja o tem, da bodo Portugalci ob Kamniški Bistrici skoraj gotovo predstavili kakšnega bodočega zvezdnika evropskega nogometa.
Na tribunah v Športnem parku se bo nedvomno zbralo lepo število uglednih gostov, vsekakor pa ni presenečenje, da bo med njimi tudi Zlatko Zahović, ki je nekoč blestel v dresu Porta. Športni direktor Maribora, ki je bil sinoči v Zagrebu tudi gost Joška Jeličića in Stipeta Pletikose v oddaji lige prvakov na eni od tamkajšnjih televizij, bo gotovo vsaj malce podoživel nadvse uspešno obdobje v modro-belem dresu ter pozdravil tudi znanca na trenerski klopi Manuela Jorgeja da Silvo Cruza, ki ga vsi poznajo po vzdevku Tulipa.

Članki iz rubrike