stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
2 27.11.2019 10:05:17

Kaj se je dogajalo? Ob VRŠIČEVI piki na i predsednik v HOTELU, navijači IZVEN stadiona ....

Aleš Cipot
Prvega moža Kopra na stadionu pod vznožjem vinogradov ni bilo na tribunah.

Drugoligaši so ob koncu tedna odigrali zadnji jesenski krog, toda vse tekme vendarle še niso pod streho. Na sporedu so še tri zaostale preizkušnje, vendar na podobo vrha lestvice ne bodo vplivale. Na prvem mestu bodo prezimili Koprčani, njihovi najbližji zasledovalci so Goričani, ki imajo dve točki manj, blizu so tudi Radomljani, ki so v minusu za štiri. Sledi Fužinar, ki je prijetno presenečenje, Korošci so se med vodilni kvartet povzpeli po porazu Lendavčanov s kanarčki, ki so sicer na skrajni severovzhod države odpotovali s precejšnjim pritiskom. To je bila posledica poraza na derbiju s štirikratnimi prvaki, ampak Miran Srebrnič in njegovi varovanci so se z bremenom znali spoprijeti. Pod vinogradi so se predstavili v želeni podobi, potrdili kakovost ter z zasluženo zmago upravičili vlogo favorita. Bilo je 0:3, med strelce so se vpisali Marko Pejić, Edi Baša in Dare Vršič, ki je v izdihljajih dvoboja postavil piko na i.

Od srca se jim je prav gotovo odvalil velik kamen, že v pričakovanju dvoboja pa na Bonifiki niso želeli ničesar prepustiti naključju. V Prekmurje so se odpravili dan pred tekmo in prenočili v Murski Soboti, kjer se jim je potem pridružil tudi predsednik. "Pozdravil sem ekipo, ji namenil spodbudne besede in se nato z njo odpravil v Lendavo," je povedal Ante Guberac, ki pa dvoboja naposled ni videl. Kot je znano, ga je disciplinski sodnik NZS zaradi »verbalnega delikta« zoper Mitjo Žganca kaznoval s tremi tekmami omejitve gibanja oziroma s prepovedjo vstopa v uradne prostore. Seveda bi bil lahko s kupljeno vstopnico na tribuni, vendar se je odločil drugače. "Nisem hotel biti v napoto. Nisem hotel, da bi se moral kdorkoli ukvarjati z menoj, zato sem bil v času tekme v hotelu v bližini stadiona," je pojasnil koprski predsednik in se vnovič ozrl na kazen. "Spoštoval bom odločitev disciplinskega sodnika, vendar mi je žal, da je bila sprejeta tako enostransko. Nisem imel možnosti dokazati nasprotno, še vedno pa razmišljam, da bi to storil po drugačni poti."
Ker prenosa ni bilo, je med čakanjem na informacije bržčas izgubil veliko živcev. "Ne, nisem jih. Bil sem miren, ker sem vedel, da bomo zmagali. In vesel sem, da smo s tem uspehom potrdili, da se nam je proti Gorici pripetil zgolj slab dan. Prav tako sem seveda neizmerno zadovoljen, da drugi del prvenstva čakamo na vrhu, kar je bil naš cilj. Tako kot je naš cilj na njem ostati," poudarja alfa in omega koprskega kluba.

Hkrati dodajmo, da je na tekmi s Koprom tudi lendavska navijaška skupina nadaljevala s svojim protestom zaradi nesoglasij z vodstvom kluba. Gorgone so bile znova za ograjo stadiona, med drugim nase opozorile tudi s prižiganjem bakel ...

volk srebrnic ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike