Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
13 20.11.2019 07:12:03

Mandarić, da Olimpija NIMA TEŽAV? Uefa TRDI DRUGAČE! Šok za zmaje, grozi jim – IZKLJUČITEV iz EVROPE!!

Jurij Kodrun
Čeprav se Milan Mandarić trudi, da bi pred javnostjo skril hude finančne težave Olimpije, mu to ne uspeva preveč dobro.

Ko je Milan Mandarić pred kratkim stopil pred izbrane novinarje, jim je poskušal "prodati" tudi zgodbo o tem, da Olimpija nima finančnih težav in da je vse v najlepšem redu. Ob tem je sicer priznal, da Ljubljančani klubom in agentom dolgujejo okrog pol milijona evrov, ampak zanj očitno to ni razlog za skrb. No, morda pa je zdaj na vse skupaj vendarle pogledal nekoliko drugače, potem ko je na začetku tega tedna na naslov Olimpije prišel 10-stranski dokument, ki ga je Ljubljančanom vročila Evropska nogometna zveza. Uefa je vse skupaj vzela precej resneje od Mandarića in Olimpiji med drugim zagrozila celo s prepovedjo igranja v evropskih pokalih!

mandaric
Jurij Kodrun

Ko smo nedolgo tega začeli pisati o vse hujših finančnih težavah Olimpije, smo bili hitro javno obtoženi, da si izmišljujemo stvari, da potvarjamo dejstva, da iščemo senzacionalizem tam, kjer ga ni. Svoje so dodali celo nekateri nogometaši, in sicer z besedami, da je vse v najlepšem redu, da težav v resnici sploh ni. Potem se je na tistem odmevnem druženju z novinarji oglasil še Mandarić in med drugim poudaril, da je vse v redu, saj nogometašem njegovega kluba ni treba jesti sendvičev z bencinske črpalke, kot velja za igralce drugih klubov, poleg tega pa vsi vozijo službene mercedese.

Mandarić je v oči javnosti dejansko zmetal toliko peska, da je marsikdo celo začel verjeti, da govori resnico, vsi, ki trdijo drugače, pa potemtakem niso nič drugega kot lažnivci. Zdaj pa je na sceno stopila Uefa. Tisti organ, ki v evropskem nogometu pomeni največ in ki mu ne gre oporekati. Organizacija, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, je v ponedeljek Olimpiji zagrozila, kot ji ni še nihče.

uefa olimpija

Dokopali smo se do 10 strani dolgega dokumenta, iz katerega je razvidno, da ima Olimpija res finančne težave, in to tako velike, da bi klub v naslednji sezoni lahko ostal celo brez udejstvovanja v evropskih pokalih. Če to ni kronski dokaz težav …

ZA ZDAJ LE GROŽNJA, KLUB IMA ČAS DO 31. JANUARJA

Omenjeni dokument, ki ga je 18. novembra, torej v ponedeljek, sestavil Uefin oddelek za finančni nadzor klubov, razkriva marsikaj. Tudi to, da je Olimpija konec letošnjega septembra svojim zaposlenim, drugim klubom in davčnim organom skupno dolgovala gromozanski znesek 1,157 milijona evrov! Od tega je bila 616.000 evrov dolžna drugim klubom, 532.000 evrov zaposlenim in 9000 evrov davčnim organom.

CELOTEN ČLANEK, V KATEREM RAZKRIVAMO TUDI DODATNE KAZNI, S KATERIMI UEFA GROZI OLIMPIJI ZARADI NEPLAČANIH FINANČNIH OBVEZNOSTI DO KLUBOV, ZAPOSLENIH IN DAVČNIH ORGANOV, SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN. TA JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike