nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 19.11.2019 22:51:35

KDO JE UMRL SINOČI? Madžarske in slovaške sanje!

Reuters
Po Poljski in Avstriji iz slovenske predtekmovalne skupine so si nastop na evropskem prvenstvu 2020 zagotovili Belgija, Hrvaška, Češka, Anglija, Finska, Francija, Nemčija, Italija, Nizozemska, Portugalska, Rusija, Španija, Švedska, Turčija, Ukrajina, Švica in Danska, danes pa si je zadnjo vozovnico iz skupine E izboril še Wales.

Drugo leto bodo marca na sporedu še dodatne kvalifikacije za štiri prosta mesta. Za nastop na zaključnem turnirju stare celine se bodo potegovali Škotska, Severna Irska, Irska, Islandija, BiH, Norveška, Srbija, Bolgarija, Izrael, Romunija, Gruzija, Severna Makedonija, Kosovo, Belorusija, Madžarska in Slovaška.

Pred današnjimi tekmami je bilo najbolj negotovo v skupini E, kjer je prvo mesto zanesljivo osvojila Hrvaška, za eno prosto mesto pa so se potegovali Madžarska, Wales in Slovaška. Smetano je na koncu pobral Wales, ki je v Cardiffu ukanil Madžarsko z 2:0, oba gola pa je dosegel igralec italijanskega Juventusa Aaron Ramsey v 15. in 47. minuti. Ramseyja se drži vraža, da ob njegovih golih umirajo znani ljudje. No, tokrat ljudje niso umirali, ampak so umrle madžarske in slovaške sanje po Euru 2020. Na drugi tekmi je Slovaška v Trnavi z goloma Roberta Boženika (19.) in Marek Hamšika (86.) premagala Azerbajdžan z 2:0.

V skupini C je Nemčija v Frankfurtu gostila Severno Irsko in slavila s 6:1. Za Nemce so zadeli Serge Gnabry (19., 47., 60.), Leon Goretzka (43., 73.) in Julian Brandt (90.), za Otočane pa Michael Smith (7.). Nizozemci so v Amsterdamu ukanili Estonce s 5:0. Pri tulipanih so se med strelce vpisali Georginio Wijnaldum (6., 66., 78.), Nathan Ake (19.), Myron Boadu (87.).



V skupini G je Slovenija v Varšavi izgubila proti Poljski z 2:3. Severna Makedonija z golom Bobana Nikolova v 45. minuti premagala Izrael z 1:0, Latvija pa je bila presenetljivo boljša od Avstrija z 1:0. Za prvo zmago varovancev slovenskega strokovnjaka Slaviše Stojanovića je zadel Marcis Oss v 65. minuti.

V skupini sta prednjačila Belgija in Rusija. Prva je zanesljivo premagala Ciper s 6:1, potem ko so gole dosegli Christian Benteke (16., 68.), Kevin De Bruyne (35., 41.), Yannick Ferreira-Carrasco (44.), Kypros Christoforou (51.), za Ciper pa je zadel Nicolas Ioannou (14.).

Rusija je bila v gosteh boljša od San Marina s 5:0. Za Ruse so zadeli Daler Kuzjajev (3.), Sergej Petrov (19.), Aleksej Mirančik (49.), Aleksej Ionov (56.) in Nikolaj Komličenko (78.). Obračun med Škoti in Kazahstanci se je končal s 3:1. Za gostitelje sta zadela John McGinn (48., 90.) in Steven Naismith (64.), za goste pa Baktijor Zajnutdinov (34.).

Značke: kvalifikacije, wales

Članki iz rubrike