Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

nu
nu
4 31.10.2019 19:30:03

ZVEZDNIK OLIMPIJE BRUTALNO ISKRENO: „ V nekem trenutku sem si rekel, ajde moj Ante, pusti nogomet...“

Martin Metelko
Ante Vukušić o svojem nogometnem preporodu oziroma vstajenju.

Za nekoč velikim hrvaškim talentom je filmsko popotovanje. Je živ dokaz tistega reka, da kar te ne ubije, te okrepi.

Staro celino je prepotoval po dolgem in počez. Bila je to trnova pot polna vzponov in padcev. Slednjih bržkone več kot prvih. Vmes enkrat je bil praktično že bivši nogometaš, praktično nihče več ni verjel, da bo sinjski diamant še kdaj resnično zasijal.


Bil je odpisan, prečrtan, tudi sam se je spogledoval s koncem kariere. "Bil sem kot neka lahka tarča, eden za drugim so prihajali udarci, vseskozi se me je držala smola. Vlačil sem se od kluba do kluba in v nekem trenutku se mi ni dalo več. Takrat sem si rekel: Ajde moj Ante, pusti nogomet, so še druge stvari v življenju. Prihajale so neke ponudbe z vzhoda, toda ni se mi več dalo, pa tudi zaslužek ni bil nič posebnega. Potem sem se nekega jutra prebudil in si sam pri sebi dejal, da grem naprej, odločil sem se, da bom ponovno nogometno živ. Bila je to dobra odločitev, dobro jutro za sprejemanje odločitev. Hvala Bogu, vse se je uredilo v dveh, treh mesecih," je razlagal v pogovoru za Sportske novosti.  

V dresu ljubljanske Olimpije se je dvignil kot Feniks iz pepela. Danes je najbolj učinkovit igralec v evropskih ligah glede na seštevek golov in asistenc. Vukušić je pri številki 18 (13 golov plus 5 podaj) in si vrh lestvice deli s Salzburgovo najstniško zvezdo Erlingom Haalandom. In, kar je zanj morda še pomembneje, na vrhu lestvice je tudi njegova Olimpija. "Res igramo top nogomet. Prav "ubijalski". Nikoli v življenju se mi ni bolj posrečilo pri izbiri kluba," še pravi 28-letnik, ki je hvaležen trenerju Safetu Hadžiću in predsedniku Milanu Mandariću za priložnost v obdobju, ko vanj razen družine ni verjel praktično nihče več.

„Ne bi rekel, da sem se prerodil. Vsem sem se želel dokazati. Da si ne lažemo, vem, da so me vsi odpisali, prekrižali. Da so prek moje kariere napravili x. A rekel sem si, ne bo šlo kar tako, izbrisal bom ta x. Samo jaz in moja družina. Samo mi smo verjeli, da ni konec, da še lahko. Ne lažimo si, nihče drug ni verjel vame. Trener Safet Hadžić je nekaj videl v meni in ob pomoči predsednika Milana Mandarića sem prišel v Olimpijo.“

Članki iz rubrike