ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

jb
jb
1 13.10.2019 10:55:56

Olimpija PRODAJA člana DINAMA! Če bi odšel za 2 MILIJONA, bi zmaji zanj dobili PRECEJ MANJ, saj...

Jurij Kodrun
Luka Menalo je v tej sezoni eden najboljših nogometašev Olimpije, a na papirju uradno ostaja član Dinama. Vseeno se Ljubljančanom obeta zaslužek, ko bo Menalo naredil korak naprej v svoji karieri.

Na prvi pogled je dogovor, ki ga je Olimpija sklenila z zagrebškim Dinamom, preprost: Luka Menalo v Ljubljani igra kot posojen nogometaš, zmaji imajo možnost dokončnega odkupa. Toda dejansko je podpisana pogodba o sodelovanju precej kompleksnejša. Krilni napadalec za Olimpijo že res igra kot posojen nogometaš, toda zeleno-beli so vseeno tisti, ki odločajo o njegovi prihodnosti. Kdor bo želel kupiti Menala, bo tako moral dogovor skleniti z Olimpijo, ta je tista, ki ga prodaja.

V primeru prestopa bo slednja nato morala Dinamu povrniti odškodnino, ki jo je ta odštel za Menala ob prestopu iz Širokega Brijega. Govorimo o znesku med 300 in 400 tisoč evri. Potem si bosta kluba odškodnino za Menala ob naslednji selitvi drugam razdelila, in sicer na pol (50:50). Če bi torej Olimpija hipotetično Menala prodala za dva milijona evrov, bi si kluba zaradi "aneksa o Širokem" razdelila 1,6 milijona evrov. Tako bi Olimpija v bistvu z Menalom zaslužila okrog 800.000 evrov. Ni gromozansko veliko, a je za slovenske razmere vseeno dovolj. Predvsem pa ogromno glede na trenutno finančno stanje Olimpije.

Članki iz rubrike