sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu, sta
nu, sta
4 25.09.2019 19:52:05

Kakšna NAPOVED večnega derbija zmajev! Čudežna asistenca Menala, PROJEKTIL Cekicija, evrogol Savića, Lupeta kot IBRA … (VIDEO)

alesfevzer.com
… in zmaga Olimpije v Domžalah.

V soboto ob 17. uri se v Stožicah obeta večni derbi Olimpije in Maribora. Zmaji ga pričakujejo zelo vroči. Na današnji zahtevni generalki v Domžalah so zmagali s 3:1, pa ne le to. Bili so tudi izjemno razpoloženi za igro in atraktivne zadetke.

Prvega je v 16. minuti po zares velemojstrski asistenci Luke Menala dosegel Stefan Savić, ki je v 62. minuti s prefinjenim strelom povišal tudi na 3:1. Vmes je žogo s pravim projektilom v 33. minuti v mrežo pospravil Endri Čekići, piko na i je z golom v slogu Zlatana Ibrahimovića v 74. minuti postavil Jucie Lupeta. Častni zadetek Domžal je v 29. minuti dosegel Tamar Svetlin.

Posnetke vseh mojstrovin si oglejte na tej povezavi.

Vse v znamenju Olimpije

Gledalci so v prvem polčasu videli kar razburljivo predstavo in večinoma premoč Olimpije, ki je povedal v 16. minuti. Takrat je Luka Menalo žogo med nogama Svena Šoštariča Kariča s peto spravil do vtekajočega Stefana Savića, ki je z leve strani z diagonalnim strelom ukanil Ajdina Mulalića.

Le tri minute pozneje je bil slednji spet premagan, a je Tomislav Tomić s približno enajstih metrov zadel vratnico. Nase je večkrat opozoril tudi Endri Čekiči, med drugim je bil dvakrat, v 22. in 42. minuti, nevaren s prostega strela, v 32. minuti pa je tudi zadel za 2:1, ko je sprožil pod prečko z več kot 20 metrov.

Domačim navijačem pa je največ veselja prinesel mladi, 18-letni Tamar Svetlin, ki je v 29. minuti zadel za izenačenje, ko je žogo z dobrih desetih metrov poslal desni zgornji kot vrat gostov. Zanj je bil to prvoligaški prvenec.

V drugem polčasu so najprej v 58. zagrozili domači, Slobodan Vuk je v bližini gola preusmeril žogo, a jo poslal mimo vrat. Že v nasprotnem napadu je sam pred Mulalića prišel Savić, dvoboj pa je dobil domžalski vratar. Ljubljanski čuvaj mreže Nejc Vidmar pa je moral posredovati v 59. minuti po poskusu Mateja Podlogarja.

V 61. minuti pa so Ljubljančani povišali prednost, znova se je med strelce vpisal Savić, ki je žogo poslal v levi zgornji kot, v 74. minuti pa so Ljubljančani prišli do vodstva s 4:1, potem ko je po Menalovi podaji z desne strani v bližino gola Jucie Lupeta s "kung-fujevskim" zaključkom ugnal Mulalića.

Sledili sta dve obrambi Vidmarja, posebej po strelu Podlogarja z glavo v 78. minuti se je moral ljubljanski čuvaj mreže potruditi. To pa sta bili tudi zadnji priložnosti tekme.

Domžale bodo v 12. krogu v soboto gostovale v Murski Soboti, Olimpija pa bo gostila Maribor.

Domžale - Olimpija 1:4 (1:2)
Športni park, gledalcev 1400, sodniki: Skomina, Vukan in Praprotnik.
* Strelci: 0:1 Savić (16.), 1:1 Svetlin (29.), 1:2 Čekiči (32.), 1:3 Savić (61.), 1:4 Lupeta (74.).
* Domžale: Mulalić, Karič, Klemenčič, Vuklišević, Sikošek (od 71. Mujan), Pišek, Svetlin, Käit (od 63. Sappinen), Ibričić, Podlogar, Vuk (od 75. Jakupović).
* Olimpija: Vidmar, Samardžić, Šme, Bagnack, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Menalo, Savić (od 65. Valenčič), Čekiči (od 78. Maksimenko), Vukušić (od 72. Lupeta).
* Rumeni kartoni: Pišek, Vuklišević; Jurčević, Bagnack.

Značke: olimpija, domžale

Članki iz rubrike