Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
26.08.2019 18:22:35
Deli članek:

Green Dragonsi, PREBERITE si TO! Trener MURE Ante Šimundža je TAKO 'ZBODEL' navijače OLIMPIJE

Martin Metelko

Navijači Mure so uprizorili novo invazijo na prestolnico, v Stožicah se je »gučalo«. Bilo jih je vsaj 1300 in znova so se izkazali z izjemno podporo svojim ljubljencem, ki so se v večjem delu dvoboja počutili nadvse domače. Kot v Fazaneriji!

»Nimamo pritiska rezultata, a imamo izjemno odgovornost do naših navijačev. Niti po naključju si ne smemo dovoliti, da bi jih razočarali s pristopom ali da bi prišli na tekmo nepripravljeni,« je v pričakovanju derbija v Ljubljani med drugim povedal Ante Šimundža. In niso jih razočarali. Fanatično so se borili, bili so na pragu odmevne zmage, naposled so se morali zadovoljiti z delitvijo plena. A vsi tisti, ki se jim po žilah pretaka črno-bela kri, so bili zadovoljni, še zlasti pa so bili zadovoljni s spoznanjem, da so Alen Kozar in soigralci pokazali pravšnji odnos do dresa, ki ga nosijo.

To so navijači po zadnjem žvižgu Dragoslava Perića znali nagraditi, na največjem slovenskem stadionu so se dogajali prizori, ki so na najboljši mogoči način razkrivali kemijo med ekipo in 12. igralcem, ki se mu je poklonil tudi Ante Šimundža. »Vrhunsko. Čeprav smo igrali v gosteh, smo se počutili zelo domače. Da je južna tribuna bolj polna kot severna, na kateri so Green Dragonsi, je za nas nekaj izrednega. Ne le za nas. Mislim, da je takšna kulisa nadvse dobrodošla za ves slovenski nogomet je dejal trener zasedbe z ravnice in poudaril: »Vnovič bom ponovil. Imeti takšne navijače je privilegij, a hkrati tudi odgovornost.«