Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.08.2019 13:11:27
Deli članek:

Zato ga BARCELONA ni želela imeti! Poglejte, kaj je veliki nizozemski ZVEZDNIK storil po prvi tekmi za Juve!

Profimedia

Nekdanji zvezdnik Ajaxa Matthijs de Ligt je poleti postal član Juventusa, a svojimi izjavami po prvem krogu je v italiji dvignil ogromno prahu.

Nizozemski zvezdnik Matthijs de Ligt, ki je v minuli sezoni blestel v dresu Ajaxa, je bil predmet številnih špekulacij v letošnjem prestopnem roku. Jasno je bilo, da ga Ajax ob vseh ponudbah ne bo mogel zadržati, vprašanje pa je bilo le, ali bo okrepil Barcelono ali Juventus. 

Na koncu je izbral Juventus - zaradi Cristiana Ronalda, pa tudi zato, ker naj bi v Torinu dobil več možnosti za igranje kot pri Barceloni, kjer mu niso mogli zagotoviti igralnega časa, kot je skupaj s svojim razvpitim agentom Minom Raiolo tudi zahteval. A na prvi tekmi Juventusa v novi sezoni de Ligt ni dobil niti minute priložnosti, po tekmi pa se je skoraj užaljeno spovedal nizozemskim novinarjem. "Kot si lahko predstavljate, sem si zelo želel igrati. Med treningom nisem dobil nobenega občutka, da ne bi igral. Zame je bilo to zelo nepričakovano, toda moram se sprijazniti s trenerjevo odločitvijo," je bil kar nekoliko nejevoljen de Ligt, nato pa je še dodal: "Vedeti morate, da sem še vedno v fazi, ko je zame vse novo, da se prilagajam, Bonucci in Chiellini, ki igrata na mojem položaju, pa sta med najboljšim branilskim parom v Evropi."