profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rp
rp
0 24.08.2019 19:18:04

Legendarni trener Maribora OKRCAL VIJOLIČASTE: Drugače se bo to TRPLJENJE nadaljevalo ...

Grega Wernig
Bojan Prašnikar o tekmi Maribora v Razgradu.

Trener Maribora, ko se je ta pred dvajsetimi leti prvič uvrstil v ligo prvakov, po prvi tekmi v Bolgariji ocenjuje, da si nobena od ekip ni priigrala prednosti pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu. »Obe ekipi bosta startali z ničle. Vsak zadetek v gosteh pač nekaj pomeni in dosežen gol Ludogorca v Mariboru bi bil kar huda težava. V vsakem primeru pa si Ludogorec ni nabral posebne prednosti, ki bi jo lahko branil v Mariboru. Brez zadetka nobena ekipa ne more naprej, tako da bo moral razmišljati tudi o tem, kako zadeti,« je jasno tudi Praletu, kot je vzdevek dolgoletnega trenerja.

Je Maribor po njegovi oceni morda v Razgradu zaigral preveč obrambno in bi si moral upati nekoliko več? »To so tekme na sorazmerno visoki ravni, na katerih je treba ugotoviti, kje so tvoje kvalitete in potenciali in kje se ti skrivajo pri nasprotniku, ter na osnovi tega pripraviti taktiko. Glede na to, da je veliko komentarjev o tem, da je Maribor v krizi, je s temu primerno taktiko prišel do rezultata, ki mu realno še vedno omogoča dober rezultat na domačem terenu. Ni izgubil, kar je bil pred tekmo tudi poglaviten cilj. Očitno so razmeroma dobro ocenili kvaliteto ene in druge ekipe.«

prasnikar dw
Prašnikar se dobro zaveda, da je danes zelo težko igrati proti ekipi, ki se ves čas organizirano brani: »Težava Maribora je bila v tem, da je bil dejansko zelo nemočen v fazi napada, medtem ko je bila faza branjenja zelo solidna. Dodatne težave jim je povzročal zelo lahkomiselno prejet drugi rumeni karton Dina Hotića, čeprav na koncu bolgarski ekipi tudi igralec več ni pomenil veliko. Ludogorec ni imel izdelanih variant, kako izkoristiti višek igralca. S tega vidika se na koncu ne bi veliko poznalo, če bi Hotić ostal v igri; potek tekme bi bil približno enak.« 


Tudi trenerju iz Šmartnega pa je jasno, da bo tekma v Ljudskem vrtu zagotovo drugačna od tiste v Razgradu. »Eno najtežjih vprašanj v nogometu je prav to, kako zadeti, brez zadetkov pa bo dejansko težko napredovati. Maribor preprosto mora razmišljati, kako priti do zadetka, res pa je, da bo s tem odprl tudi marsikatero pot do svojega gola. To je tudi tista največja težava, ki jo vidim v tem trenutku. Prepričan sem, da Ljudski vrt ne bo gledal, da bi se Maribor postavil enako kot na prvi tekmi. Že sam ambient bo poskrbel za to, da bo v igro treba iti precej bolj odprto. V vsakem primeru pa je potem treba razmišljati tudi o fazi branjenja po napadih,« je jasno staremu trenerskemu mačku.

In kdo ima po njegovem mnenju več rezerv pred povratno tekmo? »Ludogorec je na prvi tekmi pokazal kar visoko raven v fazi napada, a brez prave učinkovitosti. Njihov potencial je v tej fazi gotovo večji, posebno ker bodo imeli zdaj več prostora. Po drugi strani je mariborsko igro v napadu kar težko predvideti. Da imajo tam težave, se je videlo tudi na zadnji prvenstveni tekmi v Celju. Upam, da se bo v teh nekaj dneh kaj spremenilo, saj se bo drugače to trpljenje nadaljevalo,« je dodal Bojan Prašnikar.

Značke: prašnikar, maribor

Članki iz rubrike