kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 24.08.2019 18:53:18

Matjaž Kek o Luki Zahoviću v reprezentanci in o panenki: V moji ekipi ni Zlatkovega sina ...

Martin Metelko
Matjaž Kek o Luki Zahoviću.

V velikem intervjuju za Ekipo SN se je slovenski selektor Matjaž Kek razgovoril tudi o najboljšem strelcu Maribora in slovenske prve lige v zadnjih dveh sezonah Luki Zahoviću. Na vprašanje, kako je imeti v ekipi sina najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance Zlatka Zahovića, je Matjaž Kek odločno odgovoril. 

"Nikoli nisem imel v ekipi Zlatkovega sina. V ekipi imam Luko Zahovića. To je zelo pomembno. Luka je svoj človek, Luka je dovolj odgovoren, to je pokazal tudi v zadnjem obdobju, ko sem bil ves čas v stiku z njim med njegovim okrevanjem. In mislim, da je v Latviji tudi dokazal svoje kvalitete – recite, kar hočete, a mislim celo, da je od selektorja dobil premalo minut. Mislim, da si Luka kot igralec zasluži priložnost. Kar zadeva senco, breme ali morebiti prednost tega, kdo je njegov oče – to pa je čisto njegov problem, s katerim mora živeti. In mislim, da se ga zelo dobro zaveda in se z njim spoprijema." 



Se je pa dotaknil tudi Lukove zgrešene najstrožje kazni proti Celju, ko je Zahović mlajši udaril 'panenko' čez gol pri zaostanku z 0:1. Na vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi Luka to storil v reprezentanci pri istem rezultatu, je Kek odvrnil: "Zelo dobro se zaveda tudi tega, kako bi se pogovarjala v tem primeru (smeh) … Toda to so zdaj res hipotetične stvari, o tem nima smisla izgubljat besed. Tudi jaz danes ne bi postavil ekipe tako, kot sem jo postavil proti Avstriji. Naredil sem napako in iz tega sem se nekaj naučil. Sprejel sem to, kar sem videl, sprejel sem to, kar se je zgodilo, in se naučil. Ker mi stara slava nič ne pomaga, štejejo odločitve, ki jih sprejemam na novo. Dvorana slavnih je super, lepo so si to izmislili. Toda dokler si aktiven, šteje le to, kar imaš pred seboj. Dobro, včasih je bilo fino, če me je kdo prepoznal na podlagi tega, kar sem že naredil, in sem plačal kakšno kazen manj, a to so malenkosti. Zdaj se tako ali tako trudim, da do kazni sploh ne bi prišel. Ljudje pa bodo hoteli, da se pravilno odločim naslednjič – hitro jim bo postalo vseeno, kako sem se nazadnje. Poglejte Zinedina Zidana, trikratnega zaporednega evropskega prvaka. Nič mu ne pomaga – vsi čakajo le to, kaj bo naredil zdaj, ko se je vrnil." 

CELOTEN INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike