Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
4 17.08.2019 16:58:59

Kakšen POKLON OLIMPIJI! Besede iz ust hrvaškega napadalca, ki ZAREŽEJO V DUŠO!

Martin Metelko
Mnogi na prostoru nekdanje skupne države pljuvajo ljubljanski klub, da je majhen, neugleden, neorganiziran... No, tokrat so prišle povsem drugačne besede.

Nekdanji napadalec Hajduka Ante Vukušić v Olimpiji igra redno in redno zabija gole. Na petih tekmah je v prvenstvu dosegel štiri zadetke in dodal še dve asistenci. V pogovoru za Sportske novosti je nanizal nekaj zanimivih izjav. »V Olimpiji je vse super. Po vsem, kar sem moral v karieri preživeti, je to zame klub iz sanj. Tu je, kot bi se ponovno rodil. Uživam in delam to, kar imam najraje,« je dejal 28-letni napadalec iz Sinja in nadaljeval: »V Olimpiji sem končno prišel do svoje igre. Napadalna igra mi zelo ustreza. Slovenska liga je prava liga za to, da se vrneš, da se dokažeš in narediš korak proti boljši in kvalitetnejši ligi. Poleg Olimpije sta v vrhu še Maribor in Domžale. Veliko igralcev se proda v tujino, liga je urejena, stadioni pa so odlični. Naše Stožice so verjetno najboljši stadion v regiji. Slovensko prvenstvo je po kvaliteti morda raven nižje kot hrvaško, toda res je užitek igrati. V ospredje se ne postavlja antinogomet, ampak padajo goli in igra je atraktivna.«

Olimpija je izpadla iz Evrope, toda domači cilji so visoki. »Želimo osvojiti prvenstvo in pokal. Sezono smo začeli odlično in imamo sedem točk prednosti pred Mariborom, toda moramo ostati v tem ritmu in zadržati prednost. Res igramo sijajno, moram pa reči, da smo iz Evrope proti Turkom izpadli nesrečno in nezasluženo.« Olimpija lovi naslov, ki ji ga je v pretekli sezoni vzel Maribor, Ante pa lovi čim več golov. »Moj osebni cilj je, da sem zdrav, za ostalo pa me ne skrbi. Število golov me ne zanima, saj moram svoje pokazati na igrišču. Po vseh sumničenjih in poniževanjih, ki sem jih doživel, sem pokazal, da sem se ponovno rodil.« Poleti bi Vukušić za več denarja lahko odšel v Indonezijo, a je izbral Slovenijo. »Želel sem se vrniti in se dokazati. Tu me vsi cenijo in resnično uživam. Z Olimpijo želim odigrati odlično sezono, osvojiti dvojno krono, poleti pa ... Kar bo, bo,« je končal osrednji napadalec zeleno-belih.

Značke: olimpija, ljubljana

Članki iz rubrike