stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
14 16.08.2019 10:58:24

MILANIČ OSTRO: Manj bo JESENI V EVROPI, če tisti, ki IMAJO BESEDO, ne bodo dojeli, da ...

Martin Metelko
Darko Milanič je pozval odgovorne v slovenskem nogometu.

Zelo odmevno je govoril o razlogih za izpad Maribora (več v tej povezavi) in zelo odmevno se je po mnenju mnogih spotaknil tako ob slog igre Maribora kot ob slog igre Olimpije (več v tej povezavi). In je nadaljeval v tem slogu tudi v najbolj udarnem delu nastopa: "Najboljše ekipe se dejansko najbolje branijo, ne le najbolje napadajo. Tista, ki se ne brani dobro, preprosto ne more biti uspešna. Ko pustiš nasprotniku, ki ima izredno hitrost, da pride pred vrata 'tri na tri', kar se je dogajalo na naši tekmi, je mrežo težko ohraniti nedotaknjeno."

Njegove besede zvenijo kot prerokba in kot obtožba hkrati: "Nekaj, kar je v svetu normalno, je pri nas zaničevano. Ni spoštovano. Če tisti, ki imajo v slovenskem nogometu glavno besedo, tega ne bodo dojeli, bo manj jeseni v Evropi,« je prepričan Milanič. "S pomočjo v obrambi in napadu vse skupaj kompenziraš. In v preteklosti je bilo tako. To hočem povedati in prav to je vodilo k uspehom," je še dodal. 

In navedel primer: "Viler v obrambi ni mogel biti odvisen od situacije 'ena na ena'. In tak, kot je danes, oziroma zelo podoben je bil tudi pred leti. Toda takrat je bil zraven nekdo, ki mu je pomagal; pomagala mu je ekipa. In to bomo vrnili, takšno miselnost moramo vrniti,« je odločen strateg vijoličastih, ki je prepričan, da le to vodi do ponovnega uspeha v Evropi. 

Značke: milanič, maribor

Članki iz rubrike