Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
18 16.08.2019 08:49:14

MILANIČ z vso silo: ZATO SMO IZPADLI! To je NAPAČNO, to je nesprejemljivo, to je NEKAJ SLABEGA!

Grega Wernig
Darko Milanič se je bolj iskreno kot kadarkoli ozrl na neuspeh v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov.

Izpostavil je način igre Rosenborga, ki veliko čaka v organiziranem bloku in grozi iz smrtonosnih protinapadov. »Takšen način igre je v njihovi državi sprejet; branijo se z devetimi in napadajo z devetimi oziroma desetimi. Pri nas to ni sprejeto, braniti se moramo z dvema in napadati s petnajstimi. V slovenskem nogometnem prostoru je pač tako, informacije so napačne," je bil v odkritem pogovoru s slovenskimi mediji jasen in odločen. 

In je v tem slogu nadaljeval ter razloge za izpad našel v dejstvu, da Maribor ne more več igrati tako, kot je igral v času svojih največjih uspehov: "Maribor je do velikih uspehov v Evropi prišel s slogom, ki že kar nekaj časa ni več sprejemljiv. To pomeni, da bi se kakovostno branili tako v visokem kot nizkem bloku. To ni sprejemljivo, namesto tega moraš ugajati, biti odličen, in ko tekmecu na visoki ravni pustiš nekaj prostora, si hitro v težavah."

In je to ponazoril na primeru obračunov z zadnjima dvema nasprotnikoma: "AIK, ki smo ga izločili, nam prostora tako rekoč ni omogočil, a smo imeli obilo situacij, ki so se obrnile v našo korist. Bili smo zelo zadovoljni in ponosni na to, kako smo opravili svoje delo, vendar so si tudi Švedi kot celota več kot očitno prizadevali, da bi obranili svojo mrežo. To je bilo na obeh tekmah opazno tudi pri Rosenborgu, pri nas pa je to nekaj nenavadnega, nekaj slabega."

Značke: milanič, rosenborg

Članki iz rubrike