Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2019 14:41:10
Deli članek:

Zlatko Zahović je ŽE POKOPAL Rosenborg! Takole je na DVEH TEKMAH zabil Norvežanom! (video)

Jurij Kodrun

Če kdo, potem tekme z Norvežani dobro pozna Zlatko Zahović.

Nogometaši Maribora se bodo v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili proti aktualnemu norveškemu prvaku Rosenborgu, proti kateremu je velikokrat v času svoje nogometne kariere zaigral tudi zdajšnji športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović. 

Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance se je z Norvežani pomeril kar šestkrat. Štirikrat v dresu Porta in dvakrat v dresu Benfice. Kot član obeh portugalskih velikanov je Rosenborgu zabil tudi zadetek, zanimivo, proti Rosenborgu je dosegel tudi svoj prvi zadetek v ligi prvakov. 

Bilo je v sezoni 1996/97, ko sta se Porto in Rosenborg pomerila v skupinskem delu lige prvakov. 30. oktobra 1996 so Norvežani gostovali na Portugalskem in izgubili. Porto je slavil visoko zmago s 3:0, prvi zadetek na tekmi pa je dosegel Zlatko Zahović po podaji Ljubinka Drulovića. Omenjeni gol Zahovića si lahko pogledate v priloženem videposnetku (akcija je zelo dolga, začne se pri 2.10). Porto je v tisti sezoni slavil tudi na Norveškem, tudi tam je Zahović igral in prispeval svoj delež pri zmagi z 1:0. 

Sezono kasneje sta se Porto in Rosenborg znova srečala v skupinskem delu lige prvakov, tokrat je bil precej uspešnejši Rosenborg. Doma je slavil z 2:0, v gosteh igral 1:1. Na obeh tekmah je bil na igrišču tudi zdajšnji športni direktor Maribora. 

V sezoni 2003/04 je Zlatko Zahović igral za Benfico in se v 3. krogu pokala Uefa pomeril z Rosenborgom. Doma je Benfica slavila z 1:0, edini gol na tekmi je zabil ravno najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance (ogledate si ga lahko v drugem videposnetku, akcija se začne pri 1:03). Na povratni tekmi je Benfica izgubila z 1:2, a zaradi večjega števila golov v gosteh napredovala v naslednji krog.