sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

rb
rb
1 01.08.2019 12:26:02

Domžalčani Švedom stopili na žulj, radi bi kljubovali logiki

Lado Vavpetič/NK Domžale
Dvakratni slovenski prvaki se bodo drevi v Malmöju skušali uvrstiti v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa.

Logika pravi, da danes zvečer na skrajnem jugu Švedske dvomov o potniku v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa praktično ne bi smelo biti. Malmö je ugleden in bogat klub z odlično ekipo, ki je v prejšnji sezoni igrala v šestnajstimi finala tega tekmovanja, kjer je bil boljši Chelsea, poleg tega so si Skandinavci ob Kamniški Bistrici zagotovili ugodno izhodišče za spopad pred 15 tisoč svojimi navijači, ki bodo prav gotovo močan veter v domača jadra. Domžalčani upajo, da se bodo lahko kdaj pohvalili z vsaj približno takšnim ugledom, razmišljati o primerljivem bogastvu pa bi bilo utopično. Ampak dvakratni slovenski prvaki se na vse to ne ozirajo kaj prida, odločeni, da favoritom prekrižajo načrte. Prikazano na domačem igrišču jih je napolnilo s samozavestjo in Simon Rožman ter njegovi fantje so prepričani, da premorejo dovolj kakovosti za nekaj velikega.


Trpeli bomo, trpeli so tudi močnejši

"Nadvse smo motivirani, polni energije in taktično odlično pripravljeni," zagotavlja trener rumenih, ki pa se kakopak zaveda, da so Švedi pred drugimi 90 minutami v prednosti. "Malmö je favorit, igra pred svojimi navijači. Čaka nas čudovita kulisa in igralcem sem rekel, da je pred nami izjemen izziv, v katerem moramo uživati. Če se kdo s tem ne more spoprijeti, naj o višji ravni sploh ne razmišlja. Tam so takšne okoliščine nekaj vsakdanjega."

Okoliščine na zelenici pa bodo bržčas precej drugačne, kot so bile pred tednom dni. Precej bolj 'divje'. "Gostitelji imajo pred svojimi navijači izjemen vstop v tekmo. V uvodnih 20 minutah stojijo zelo visoko, so izjemno agresivni in dinamični. To bo treba 'preživeti', a verjamem, da smo v svoji igri našli pravšnje rešitve, da nam to lahko uspe. Umiriti tekmece je prvi namen, hkrati pa želimo poskrbeti, da bi tudi mi postali nevarni. Če se bo tako razpletlo, utegne biti dogajanje v nadaljevanju zelo izenačeno, vendar se zelo dobro zavedamo, da bomo na začetku trpeli. Zelo trpeli. Imeli bomo težave, imele so jih tudi močnejše ekipe. A kot sem že rekel, verjamem, da se bomo tekmecu znali postaviti po robu; dalj časa bomo ohranjali negotovost, večje bodo naše možnosti, prepričan pa sem, da bo za želeni dosežek treba doseči dva gola. Na to smo pripravljeni," je odločno zatrdil Simon Rožman.

Švedi so pod pritiskom

Nogometaši Malmöja so pod pritiskom uspeha, v klubu visokih evropskih ambicij ne skrivajo. Še več, določen delež proračuna naj bi zagotavljala uvrstitev v skupinski del, dodatno finančno pogačo pa si obetajo tudi od kakšnega uspeha v izločilnih bojih. "Malce smo jim stopili na žulj," je ob tem pripomnil strokovnjak iz Štor, kakšno pomembnost Švedi pripisujejo današnji preizkušnji, pa navsezadnje razkriva podatek, da je trener Uwe Rösler na zadnji ligaški tekmi namenil počitek štirim nosilcem igre.
"Imamo načrt A in B, katerega bomo uporabljali, pa bo kakopak odvisno od rezultata. Mislim, da smo se res ustrezno pripravili, izjemnega pomena je, da smo imeli dovolj časa, seveda pa bomo potrebovali tudi vsaj kanček sreče. Brez tega v takšnih dvobojih ne gre. Ne slepimo se, da tekmeci ne bodo imeli priložnosti. Imeli jih bodo, a storiti moramo vse, da se bomo uspešno ubranili ter na drugi strani izkoristili priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Ne dvomim, da jih bo dovolj," je dodal ambiciozni strateg na domžalski klopi.

Članki iz rubrike