Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
4 30.07.2019 11:55:55

Rok KRONAVETER je razkril, KAKO je spremljal VEČNI DERBI: Tekmo v Ljudskem vrtu je bilo ...

Grega Wernig
Nogometaši Maribora bodo v sredo ob 19. uri v Stockholmu začeli povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Mariborčani so na prvi tekmi v Ljudskem vrtu prejšnji teden švedski AIK premagali z 2:1

Na prvi tekmi prejšnji teden je prvi zadetek dosegel Rok Kronaveter že v šesti minuti. "Pričakujemo težko tekmo, njihov pritisk od začetka. Le enkrat morajo zadeti, da gredno naprej. A na prvi tekmi smo dokazali kakovost in mislim, da bomo napredovali. Zdržati moramo brez gola, a ga tudi zadeti, ker ne verjamem, da bi jih lahko veliko prejeli," je ocenil Kronaveter.

Poudaril je, da je razplet odvisen le od njega in soigralcev. "Odvisno je od nas, kako jim bomo pustili igrati. Verjetno bo veliko navijačev, kar je za nas dodatna spodbuda, da jih premagamo in gremo naprej. Vsi vemo, kaj nam to prinaša. Tehnično smo boljši, nismo jim pustili igrati že na prvi tekmi. Veliko bo dela na igrišču, podobno kot na prvi tekmi, ko smo veliko tekali."

Kronaveter, še v prejšnji sezoni igralec Olimpije, zaradi kazni konec prejšnjega tedna ni igral na derbiju z Ljubljančani. "Pet tekem sem igral v dveh tednih, počitek na derbiju je zaradi evropske tekme prišel prav. Bilo pa je težko gledati tekmo s tribun. Upam pa, da bomo v Evropi nadaljevali tako, kot smo začeli," je boljši evropski začetek sezone od domačega prvenstvenega omenil Kronaveter.

Članki iz rubrike