Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
1 16.07.2019 21:44:15

ČUSTVENO SLOVO vezista, ki je preživljal KALVARIJO: Tukaj se mi je življenje spremenilo na boljše

Grega Wernig
Takšen scenarij so pričakovali le redki, toda izkušeni vezist je na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa zadnjič oblekel dres dvakratnih slovenskih prvakov.

V domžalskem dresu je odigral 108 tekem, zadnjo prejšnji teden proti Balzanu v kvalifikacijah za ligo Europa. Z Malte se je nato odpravil v Turčijo, kjer nadaljuje kariero v dresu Rizesporja, s katerim je Amedej Vetrih podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za dodatnih 12 mesecev.

"Amedej je imel pri nas izrazito grenko sladko izkušnjo. Blizu odhoda je bil tik preden so odkrili, da je vzel napačna prehranska dopolnila in po karieri polni vzponov in padcev bi marsikdo obupal. On pa se je najprej s svojo napako, kljub temu, da krivda v veliki meri ni bila pri njem, spoprijel odločno in pogumno, predvsem pa odkrito in ponosno. Klub mu je stal ob strani in to je vrnil tako, da se je vrnil boljši in bolj motiviran kot kadarkoli. Vsekakor si je s svojim odnosom do nogometa zaslužil prestop in zato smo mu to omogočili tudi v trenutku, ki za klub ni najbolj optimalen, v znak spoštovanja za vse, kar je naredil za rumeno družino. Verjamem, da mu privoščimo vsi, tako ekipa kot navijači," je nekoliko nepričakovan odhod igralca, ki je torej še ne tako dolgo nazaj preživljal kalvarijo, pojasnil športni direktor Matej Oražem.

"Odhajam z mešanimi občutki. Vesel sem, da se podajam novim izzivom in ciljem naproti, a hkrati Domžale zapuščam s težkim srcem. Dejstvo je, da so mi Domžale spremenile življenje na boljše. Tukaj sem spoznal veliko čudovitih ljudi, si ustvaril družino in doživel ogromno uspešnih trenutkov. Ko je bilo najtežje, sem vselej imel občutek, da ob meni stoji velika družina. Rumena družina," pa se je od dozdajšnjega kluba na čustvenem način poslovil Amedej Vetrih. "Rad bi izkoristil priložnost in se zahvalil predsedniku Stanetu Oražmu in športnemu direktorju Mateju Oražmu za zaupanje in vero vame. Največja zahvala pa gre trenerju Simonu Rožmanu, celotnemu strokovnemu vodstvu in pa seveda igralcem, brez katerih vse skupaj ne bi bilo mogoče. Zahvala gre tudi ostalim, s katerimi smo bili kakorkoli vpleteni v proces dela in druženja. Ne želim naštevati imen, saj nočem kogarkoli izpustiti. Domžalam v prihodnje želim obilo sreče in uspešnih trenutkov," je še pristavil 28-letni primorski vezist.

Članki iz rubrike