ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.07.2019 20:35:33

Seedorf ostal brez službe v Kamerunu

Nekdanji nizozemski zvezdnik Clarence Seedorf ni več selektor kamerunske reprezentance. Kot je sporočila tamkajšnja nogometna zveza, so končali sodelovanje z Nizozemcem, odpoved pa je posledica neuspeha na afriškem prvenstvu. Brez službe je ostal tudi njegov pomočnik Patrick Kluivert.

Kamerun, branilec naslova, je na prvenstvu v osmini finala v Aleksandriji izpadel proti Nigeriji, nizozemska stratega, nekdanja odlična nogometaša, pa sta prva plačala davek na neuspeh. Seedorf je mesto selektorja Kameruna zasedel lani, v devetih tekmah pa je dosegel le tri zmage.


Zdaj 43-letni Nizozemec je nogometno pot po uspešni igralski karieri, v kateri je tudi štirikrat osvojil ligo prvakov (z Ajaxom 1995, z Realom 1998, z Milanom pa 2003 in 2007), precej manj uspešno nadaljeval kot trener. Pred Kamerunom je bil trener Milana, Shenzhena in Deportiva La Corune, a nikjer ni posebej blestel.

Kamerunska nogometna zveza bo morala hitro najti naslednika Seedorfa, saj bo ta država gostiteljica naslednjega afriškega prvenstva leta 2021.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike