stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
12 16.07.2019 07:28:51

EKSKLUZIVNO! NOVI ŠEF Olimpije: TAKO bomo naredili EKIPO, kot je ŠE NI BILO! Ah, kak Maribor, NAŠ PROJEKT bo ...

Do zdaj je bil slovenski javnosti znan kot športno elegantno oblečeni možakar, ki se je začel pojavljati na tekmah Olimpije in ki so ga nekajkrat ujela povečana očesa vrlih fotografov. In seveda kot nekdo, za katerega so vsi najbolje obveščeni viri trdili, da se z Milanom Mandarićem dogovarja za prevzem ljubljanskega kluba.

Ob tem se je pisalo in govorilo marsikaj, padale so obtožbe, postavljali so se ultimati, glavni junak zgodbe pa ni prišel do besede. Do zdaj. Uspeli smo se dogovoriti za pogovor z njim in v njem je italijanski poslovnež pojasnil vse – in še nekoliko več –, kar je v tem trenutku pomembno za javnost na sončni strani Alp, za podobo slovenskega klubskega nogometa in predvsem za navijače zeleno-belih.

Z vami bomo zelo iskreni. Ko smo prišli do kontakta, je bil glavni cilj navezati stik, po možnosti preveriti določene zadeve in ugotoviti, pri čem vsi skupaj smo. Čeravno neuradno, četudi off the record, kot z znanim angleškim izrazom radi rečemo v našem poslu. A beseda je hitro dala besedo in očitno je v vseh pogledih dozorel trenutek, v katerem je Gabriele Nardin želel biti več kot le nekdo, ki bi v ozadju pojasnjeval nekaj o sebi. Želel je biti obraz in beseda v prvi osebi, želel je biti neposreden vir pojasnil nam, vam, vsem. Da je bila to glasba za naša ušesa in voda na naš mlin, je jasno. Da smo tako mi kot on dovolj izkušeni, da obojni vemo, koliko je ura, je jasno še bolj. Da je nastal pogovor, ki vam bo povedal in razkril ogromno ter bo odmeval v vseh porah slovenskega nogometa, pa vam zagotavljamo mi. Glede na to, česa vse smo se uspeli dotakniti in kam vse se je spustil sogovornik, je to neizbežno.

»V to zadevo vstopam z dvignjeno glavo, z jasnimi pogledi, z velikimi načrti in s pripravljenostjo biti prijazen do tega okolja, biti dostopen ter mu prinesti nekaj, kar bi mu bilo v posebej veliko nogometno veselje. Prepričan sem, da mi z nekaj potrpljenja in podpore lahko uspe,« je njegovo vodilo, ki ga je želel postaviti na prvo mesto. Izhodišče za pogovor, ki ga je nato odneslo k mnogo bolj konkretnim zadevam in globlje, kot smo si lahko mislili, pa je razumljivo predstavljala poplava novic o domnevnem čakanju, lovljenju rokov, obotavljanju in zadržkih. Vsem, kar je bodoči prvi mož Olimpije – da, glede na slišano (v vašem primeru pa glede na kmalu prebrano) mu lahko rečemo tako – odločno zanikal oziroma postavil v – kot temu pravi on – pravo luč. Preden je naredil še precej večje in odločnejše korake proti napovedi več kot ambicioznega projekta.

»Piše se veliko o tem, da nisem plačal. Piše se veliko o tem, ali bom plačal. Razumem, ne obsojam nikogar, toda resnica je precej drugačna in v resnici sploh ne gre za to, da bi karkoli viselo v zraku ali da bi kdorkoli kogarkoli čakal,« je začel v prefinjenem, spretnem, tipično italijanskem slogu komuniciranja z mediji in javnostjo. In takoj postal zelo konkreten, o kakšnem ovinkarjenju že ob naslednjem zajemu sape ni bilo ne duha ne sluha. »Dejstvo je, da sva z Milanom Mandarićem vse dogovorjena za prevzem in da gre le še za formalnosti, le še za urejanje dokumentov. Že dolgo časa sva vse dogovorjena, že dolgo časa je definirano vse v pogodbi, in ko se je pisalo o 10. juliju, o 12. juliju, je šlo le za urejanje ene od teh formalnosti na poti do gotovega zaključka nakupa kluba.«

O kakšnih formalnostih govorimo, je bilo seveda vprašanje, ki se je ob večkratni omembi tega precej širokega pojma postavljalo samo po sebi. Nismo se spuščali v podrobnosti, to ni bil ne prostor ne čas za to – v danih razmerah in danem trenutku se je tudi ta odgovor zdel več kot dovolj neposreden. Verjamemo, da pričujoče besede tako razumete tudi vi: »Formalnosti se res nanašajo le na urejanje dokumentacije, vse ostalo je urejeno in dogovorjeno. Stvari gredo počasi, tovrstno kolesje pač potrebuje svoj čas za obračanje, toda z vsemi potrebnimi koraki se približujemo vsem potrebnim prenosom in zaključku posla. Verjemite mi: operacijo bomo zagotovo zaključili, o tem ni nobenega dvoma,« je zatrdil Nardin in dovolj jasno postavil tudi časovne okvirje, ko smo ga vprašali, ali govorimo o dnevih, tednih ali mesecih. »Ne bom čisto natančno rekel, ali govorimo o dneh ali o tednih. Ne bi rad dal ocene, ki se je nato ne bi mogel držati. Lahko pa rečem, da bo vse zaključeno še ta mesec, torej v juliju. Resnično verjamem, da je to časovni okvir, v katerem je mogoče urediti vse potrebno in v katerem bomo definitivno zaključili operacijo.«

PRIPRAVLJEN IMAM PROJEKT, KI BI BIL IZRAZITA NADGRADNJA
S kakšnim ciljem? ...

CELOTEN POGOVOR Z GABRIELEJEM NARDINOM V KATEREM JE SPREGOVORIL O NAČRTIH Z LJUBLJANSKO OLIMPIJO IN O SESTAVI EKIPE, SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike