tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
19 15.07.2019 15:16:07

V MARIBORU KRIČIJO! V soboto OKRADENI, glejte, kdo nam SODI zdaj!

Grega Wernig
Znan je sodnik za drugo tekmo Maribora v tej sezoni PLTS.

Prah, ki ga je s svojimi odločitvami na tekmi prvega kroga 1. SNL dvignil sodnik Dejan Balažič, se še ni polegel, že so prav delivci prvice poskrbeli za novo mero razburjenja med navijači Maribora. Znan je namreč sodnik, ki bo vijoličastim pravico delil konec tedna na gostovanju pri Rudarju, novica, da bo to Asmir Sagrković, pa je marsikomu v prestolnice Štajerske povišala srčni utrip.

Mariborčani in Vrhničan imajo namreč že pestro zgodovino, Sagrković je v preteklosti kar dvakrat sila razjezil vijoličaste. Na domači tekmi z Aluminijem v 19. krogu sezone 2017/18 je tako recimo konec obračuna naznanil po vsega dveh minutah sodnikovega dodatka, čeprav bi ta moral trajati vsaj tri minute. Ker je Olimpija v istem krogu slavila z golom po preteku sodnikovega dodatka, so bili v Ljudskem vrtu še nekoliko bolj besni. "Eno nogometno popoldne, dve podobni situaciji in dve povsem različni merili. Posledično pa tudi s povsem drugačnim razpletom. PLTS, krog št. 19, tekmi v Mariboru in Ljubljani. Ljudski vrt, 3 minute sodniškega podaljška, konec po dveh minutah. Stožice, 3 minute sodniškega podaljška, igranje pa do prehoda iz 4. v 5. minuto in – zmagovitega gola," so se tedaj razburjali v Mariboru.



Vroče je bilo tudi v pretekli sezoni, in sicer v 25. krogu, ko je Maribor gostoval v Kranju. Ekipo Triglava je sicer premagal z 2:1, toda Darko Milanič konca ni dočakal na klopi. Sagrković ga je zaradi protestiranja odstranil s klopi. Med drugim so vijoličasti tedaj vztrajali, da so bili po domnevnem prekršku nad Luko Zahovićem oškodovani za kot solza čisto enajstmetrovko. "Dogodek je, žal, za rubriko Saj ni res, pa je... Po nerazumljivem zapletu si lahko razlagamo le, da je na naših igriščih očitno prepovedana vsakršna oblika komunikacije s sodniki, tudi posredna. Darko Milanič nikomur ni izrekel ničesar, kar bi lahko označili kot žaljivko. Edine trenerjeve besede po nedosojeni enajstmetrovki so bile 'nič mu ni rekel', ko je sodnik opozoril športnega direktorja in na podlagi tega je sledila izključitev!? Kakršnakoli drugačna utemeljitev sporne situacije s strani uradnih oseb bo v tem primeru čista laž," so se tedaj razburjali Štajerci.

Za konec pa še tole: derbi Ljubljanske kotline med Olimpijo in Domžalami so odgovorni namenili Damirju Skomini. Zanj bo to prva tekma na domačih tleh po finalu lige prvakov.

Članki iz rubrike