državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

(dm)
(dm)
1 28.06.2019 12:37:48

NEKAJ ZA NAVIJAČE OLIMPIJE! Zmaji predstavili drese za novo sezono! (fotogalerija)

Predstavitev dresov. Morda za nekoga banalna stvar, a za večino navijačev zelo zelo pomembna.

Pri Olimpiji so včeraj na slavnostnem dogodku v salonu Mercedes-Benza v Ljubljani predstavili opremo, v kateri bodo zmaji najprej poskušali priti do skupinskega dela lige Europa, nato pa znova prevzeti primat Mariboru v slovenskem klubskem nogometu.

Če bo vse po sreči, bodo nogometaši Olimpije svojo prvo tekmo v novih dresih odigrali že 6. julija, ko bo v Stožicah na sporedu prav spektakularen dogodek. Celodnevno druženje navijačev zmajev na pikniku, začinjenim z nogometnim turnirjem, zvečer pa še bolj spektakularna prijateljska tekma med nekdanjima velikima rivaloma še iz časov skupne države. V Ljubljani bo gostoval beograjski velikan Partizan, tekma pa bo za oba kluba, predvsem Olimpijo (Partizan namreč svoje kvalifikacije začenja krog pozneje), odlična generalka pred prvo evropsko preizkušnjo, ko bo v Stožicah gostoval latvijski prvoligaš Rigas.

Ravno zato, ker imajo v tej sezoni Ljubljančani visokoleteče načrte v kvalifikacijah za ligo Europa, so zmaji pripravili odlično akcijo: vstopnice za dvoboj s Partizanom bodo na voljo po enotni ceni 10 evrov, ljubljanski navijači pa bodo za to ceno dobili tudi vstopnico za tekmo z Rigasom, pred tekmo s črno-belimi pa še porcijo čevapčičev. Slastna akcija, ni kaj. In kot rečeno, vsi, ki si bodo ogledali dvoboj z aktualnim srbskim pokalnim zmagovalcem, bodo po vsej verjetnosti lahko prvič v živo videli tudi nove Olimpijine drese, ki so jih včeraj zvečer predstavili v salonu Mercedes-Benza v Ljubljani.


Tretji dres tokrat sive barve
V vlogo manekenov so se za en večer prelevili kapetan kluba Nejc Vidmar, prvi asistent in organizator igre Asmir Suljić, prvi dribler moštva Stefan Savić in tisti, ki po navadi (ob Tomislavu Tomiću) opravi največ umazanega dela, defenzivni vezist Marko Putinčanin. Če zapišemo, da se vsi štirje bolje znajdejo na nogometnih zelenicah kot na modnih brveh, nam zagotovo ne bodo zamerili, navsezadnje so vsi štirje v prvi vrsti nogometaši. Vseeno to nikakor ne pomeni, da so svoje delo opravili slabo. Povsem nasprotno, bili so zelo dobri, a vendarle so jih zasenčila tri brhka dekleta.

Preden so se po modni brvi sprehodili Olimpijini nogometaši, so namreč po njej hodila tri prelestna dekleta v Olimpijinih dresih in visokih petah. Sledili so jim nogometaši v nogometnih čevljih in novi opremi zmajev, ki se od prejšnje malce razlikuje. Največja razlika je v tako imenovanih tretjih dresih, ki so bili v pretekli sezoni črne barve, tokrat pa je tretja garnitura povsem siva. Gostujoči dres je tako kot v prejšnji sezoni bel, prvi, domači, pa je po pričakovanjih znova povsem zelene barve. Z belimi hlačkami in zelenimi nogavicami. Tradicionalno. Že 50 let, kot je poudaril povezovalec prireditve. Morda niste vedeli, toda Olimpija v svoji zgodovini ni imela zmeraj zelenih dresov.

Zeleno, ki te ljubim zeleno je slogan Ljubljančanov postal šele 24. avgusta 1969, pred tem so zmaji igrali nekaj časa v črno-beli, nekaj časa pa celo v rdeče-beli opremi. Letos torej aktualni slovenski pokalni zmagovalci praznujejo 50. obletnico zelene barve. Petdeseto obletnico, ob kateri si zelo želijo narediti korak naprej v Evropi. In prepričani so, da jim to v novi športni opremi lahko uspe …

Značke: olimpija, dresi

Članki iz rubrike