Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jb
jb
2 20.06.2019 07:29:17

Ljubljanska REVOLUCIJA: Olimpija bo KOČNO dobila tisto, kar že dolgo časa potrebuje!

Martin Metelko
Že nekaj časa zori ideja, da bi ob stadionu v Stožicah zrasel vadbeni center z dvema nogometnima igriščema, ki pa ga ne bodo uporabljali le nogometaši Olimpije, marveč tudi igralci Brava.

Ljubljana ima po novem dva prvoligaša, a bore malo ustreznih vadbenih površin. Tako Olimpija kot Bravo večinoma trenirata v Spodnji Šiški. Tamkajšnji stadion je dom Brava, saj na ŽAK-u tudi igra svoje tekme, Olimpija pa svojega pravega nogometnega doma sploh nima. V Stožicah je najemnica, v Spodnji Šiški trenira, kadar lahko, občasno odide tudi na Kodeljevo, medtem ko je bežigrajska Jama ob Centralnem stadionu namenjena mlajšim selekcijam. Mandarićeve besede o lastnem centru za trening so že pozabljene in nikoli ne bodo uresničene, čeprav je v uvodnih mesecih v Ljubljani res pospešeno iskal ustrezno zemljišče, vseeno pa so tako pred Olimpijo kot Ljubljano nasploh lepši časi – vsaj kar zadeva razmere za trening nogometašev.

Kot poroča časnik Dnevnik, bodo streljaj od stožiškega stadiona začeli graditi dve igrišči za trening. Stali bosta med Potjo spominov in tovarištva ter še vedno nedokončanim Športno-rekreacijskim centrom Stožice; eno bo imelo naravno (106 krat 66 metrov), drugo pa umetno travo (106 krat 58,5 metra). Dela, ki se jih bosta lotili družbi CVP in Lesnina MG Oprema, bodo predvidoma stala 2,4 milijona evrov, odprtje centra za trening pa se obeta čez tri, štiri mesece. Torej jeseni.

Za Olimpijo in za Bravo
Ob tem se seveda poraja ključno vprašanje: komu bodo nove vadbene površine sploh namenjene? Kot poroča omenjeni časnik, bosta ob stožiškem stadionu v glavnem trenirala nogometna kluba Olimpija in Bravo. Slednji tudi zato, ker je že nekaj časa napovedana popolna prenova športnih objektov v Spodnji Šiški. Tam gradbeni stroji še niso zabrneli, zato bo Bravo predvidoma vsaj do konca leta igral in treniral v Spodnji Šiški. Potem naj bi se tako za tekme kot za treninge začasno preselil v Stožice. Za konec velja dodati, da bosta omenjeni družbi igrišči ogradili s kar trimetrsko ograjo, ob tem pa je zanimivo, da v zaključnem javnem naročilu ni bila omenjena tudi gradnja garderobnih prostorov. Kje se bodo torej nogometaši preoblačili, še ni znano.

Značke: olimpija, bravo, stožice

Članki iz rubrike