Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

jb
jb
3 18.06.2019 13:05:32

Razkrito! JAN OBLAK in njegovi milijoni del dogovora o PRODAJI OLIMPIJE?! Kako? Tu so podrobnosti ...

alesfevzer.com
Javnost je zelo razburkala novica o tem, da želi Olimpijo prevzeti Gabriele Nardini, cena pa naj bi znašala 6 milijonov evrov, ki bi jih Italijan nakazal v 2 obrokih.

Da bi bil to posel, ki bi odmeval, je seveda kristalno jasno. Toda koliko denarja je sploh v igri? Kot smo izvedeli, ima Nardin do 10. julija čas za plačilo prvega od dveh obrokov. Sprva je bil rok krajši, vendar sta ga podaljšali obe strani. Če bo Nardin do omenjenega datuma plačal tri milijone evrov, bo na dobri poti, da postane novi lastnik Olimpije. Ampak to je le polovica dogovorjenega zneska, preostale tri milijone evrov bi v tem primeru Nardin moral plačati do konca avgusta. V tem času bi Mandarić na papirju ostal prvi mož, a bi Olimpijo vodil skupaj z Nardinom.

Toda to sploh še ni vse. Del dogovora med obema poslovnežema je menda tudi dodaten zaslužek za Milana Mandarića, ki je povezan predvsem z udejstvovanjem kluba na poletni in prihajajoči zimski tržnici. Tako naj bi bil letos poleti Mandarić kar stoodstotno upravičen do vsega zaslužka od prodaje nogometašev, v zimskem prestopnem roku 2020 pa bi nato od vsake prodaje prejel po 50 odstotkov.

Del dogovora med Nardinom in Mandarićem je tudi, verjeli ali ne, Jan Oblak! Če bo slednji namreč zapustil Atletico in hkrati zapustil Španijo, bo nekaj denarja z naslova nadomestila za vzgojo nogometašev kapnilo tudi Olimpiji. No, slednja bi v tem primeru zadržala 50 odstotkov celotnega zneska, preostalo polovico bi dobil Mandarić! Končni znesek, ki bi romal na Mandarićev račun za prodajo Olimpije, bi torej lahko bil krepko višji od šestih milijonov evrov. Kakorkoli, zdaj le še čakamo. Na beli dim. Zdi se, da ni vprašanje, ali ga bomo dočakali, marveč predvsem, kdaj ga bomo …

Članki iz rubrike