Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 15.06.2019 18:35:21

ZAČELO SE JE! Gorica po polomu piše NOVO ZGODBO, športni direktor bo VELIKA LEGENDA

Jurij Kodrun
Pri Gorici se že dogaja.

Bolelo bo še dolgo, toda v mestu vrtnic so vendarle preboleli prvi šok po izpadu iz prvoligaške druščine in misli usmerili v prihajajoče obdobje s kristalno jasnim ciljem – nemudoma se vrniti med elito.

Takšen potek dogodkov so si drznili napovedati le redki, a se je naposled zgodil. Gorica se je prvič v klubski zgodovini poslovila od elite na sončni strani Alp in kakopak je najbolj vznemirljivo vprašanje, kako se bodo v slovenskem Las Vegasu odzvali na nastale razmere. Prevladovalo je prepričanje, da bo ekipa tako rekoč izpadla, da si bo večina najboljših poskušala poiskati nove delodajalce za nove izzive, toda … »Pogodbe z igralci so poštene in korektne. V njih ni klavzul, povezanih s tekmovalnim uspehom, jasno in glasno pa lahko zagotovim, da razprodaje ekipe ne bo. Nikakor ne. Cilj vseh nas je kristalno jasen. Nemudoma se hočemo vrniti v prvo ligo in za to bomo potrebovali kakovostno zasedbo,« je bil pred dnevi v pogovoru za naš časopis odločen predsednik Hari Arčon, ki je prav tako razkril, da bodo štirikratni prvaki bržčas dobili tudi športnega direktorja, ki ga v preteklosti niso imeli.

Kolektivno odločanje ni bilo učinkovito, temu primerno je bilo prevzemanje odgovornosti, toda odslej bo drugače. Uradne potrditve še ni, toda iz več virov smo dobili namig, da bodo škarje in platno pri kadrovanju od zdaj naprej v rokah Mirana Burgića. Pred dnevi so se sicer pojavile informacije, da naj bi nekdanji odlični napadalec zanesljivo zapustil klub, kar je sam nemudoma zanikal, zdaj pa bo ena od goriških legend ugriznila v kislo jabolko: prva poteza novega športnega direktorja bo kakopak imenovati trenerja za prihodnjo sezono. Po vsej verjetnosti novega trenerja – Saša Kolman naj bi postal vodja mladinskega pogona.

burgic nm
Nikola Miljković

Članki iz rubrike