Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 15.06.2019 15:22:39

Novopečeni prvoligaš Tabor SE KREPI! Sežanci pripeljali PRVO NOVO MOČ, v rdeče-črnem dresu tudi ...

Jurij Kodrun
Tabor ima novo okrepitev.

V Sežani se je nogometna evforija po zgodovinskem napredovanju med elito že umirila. Za to je v določeni meri 'krivo' tudi dejstvo, da nogometaši sežanskega kluba še vedno uživajo na počitnicah, saj jim je klub zaradi poznega konca sezone – končala se je 2. junija – prestavil začetek poletnih priprav. Medtem ko se ostali prvoligaši ta teden že zelo konkretno potijo med delom v visokih temperaturah, se bodo rdeče-črni zbrali v ponedeljek. Za pripravo na prvoligaški izziv bodo imeli na voljo slabe štiri tedne. Odgovorni v klubu zatrjujejo, da ne bo prišlo do večjih sprememb v igralskem kadru, zato bi moralo tudi to zadostovati, da bo trener Andrej Razdrh s sodelavci svoje varovance optimalno pripravil za igranje na velikem odru.


Pri novincu v prvi ligi načrtujejo, da bi udarni enajsterici pridružili tri ali štiri novince, ki bi poskrbeli za dodano vrednost, ob tem pa bodo poskrbeli še za prepotrebno širino igralskega kadra, saj je to zelo dobrodošlo pred zahtevnimi izzivi, ki jih prinaša (dolgo) prvenstvo. Po koncu dodatnih kvalifikacij za popolnitev prve lige so v klubu dejali, da bodo prve kadrovske spremembe uradno objavili šele kakšen dan po začetku priprav, tako da bo potrebno na to še malo počakati. Toda to ne pomeni, da se v sežanskem kolektivu trenutno ne dogaja nič. Daleč od tega, odgovorni že nekaj časa iščejo igralce, s katerimi bi okrepili zasedbo. Določeni pogovori so v teku, nekatere stvari pa so že zaključene, a kot smo dejali, bo na uradno potrditev kluba treba počakati. Toda z eno spremembo vseeno lahko postrežemo. Na uho nam je namreč prišlo, da se Sežanci že lahko pohvalijo z vsaj enim novincem. Okrepili so precej delikatno igralno mesto, in sicer vratarskega. V prejšnji sezoni sta med vratnicama Tabora stala dva vratarja, 20-letni Arian Rener je branil na 28 tekmah (pri tem sta všteti tudi obe z Gorico), na preostalih štirih pa je vlogo 'enice' opravljal njegov vrstnik Nick Bičić, ob čemer je treba povedati, da je slednjega Taboru posodila Gorica, posojilna pogodba pa se izteče konec meseca.

Zato ni čudno, da so se v Sežani odločili poiskati novega vratarja, našli pa so ga pri enem od rivalov v drugi ligi – v Radomljah. To je 25-letni David Adam, ki mu je pogodba z mlinarji potekla, kar so v Sežani izkoristili in ga zvabili v svoje vrste. Petindvajsetletni Adam je otrok Kopra in prav v dresu tega obalnega kluba je dobil izkušnje z branjenjem v prvi ligi. Za Koper je v tem tekmovanju zbral šest nastopov, štiri v sezoni 2014/15 in dva dve leti pozneje. V zadnjih dveh sezonah pa je v Radomljah branil na 58 prvenstvenih tekmah.

Značke: tabor-sežana, plts

Članki iz rubrike