mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
8 17.04.2019 10:49:20

Najboljši MARIBORSKI sodnik precej ostro nastopil PROTI NK Maribor! Nimajo prav!

Jurij Kodrun
Slavko Vinčić je spregovoril o sojenju v Sloveniji.

Mariborčan Slavko Vinčić je eden izmed petih mednarodnih sodnikov iz Slovenije, ki sodijo največje evropske tekme. Vinčić je med drugim sodil tudi v najelitnejšem svetovnem klubskem tekmovanju, ligi prvakov, zdaj se je v pogovoru za Večer dotaknil svoje sodniške kariere. 


Med drugim je Mariborčan spregovoril tudi o obtožbah vijoličastih in precej okrcal klub, ki domuje v njegovem rojstnem mestu. "Če se dotaknemo sojenja v Sloveniji, menim, da je zelo dobro. Nič ne zaostaja za velikimi in nogometno razvitimi državami, kvečjemu je v nekih segmentih sojenje pri nas celo boljše. Je pa res, da se napake dogajajo in so sestavni del vsakega športa. Preprosto je vmes človeški faktor, ki napak ne more popolnoma izločiti," je dejal Vinčić. 

In spregovoril tudi o očitkih, da se sodniki velikokrat neprimerno obnašajo do nogometašev, trenerjev in klubov: "Točnih primerov ne poznam, govorice je slišati. V vsakem primeru pa je to nedopustno. Če se morajo trenerji in igralci obnašati spoštljivo, je enako zahtevano tudi od sodnikov. Napake so razumljive, so nenamerne, so se dogajale in se bodo, odnos pa mora biti primeren."

Članki iz rubrike