Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2019 12:50:07
Deli članek:

MOČNO ODMEVA! Milan Mandarić pojasnil, koliko denarja je v Olimpiji zapravil in koliko ZASLUŽIL

www.alesfevzer.com

Predsednik Olimpije se je 'razgalil' v hrvaških medijih, govoril je tudi o finančnem stanju v ljubljanskem klubu.

"Zaslužil nisem nič, zapravil pa sem med 15 in 16 milijonov evrov, ki sem jih zaslužil in plačal davke. Ta denar sem v prinesel od svoje družine in ga vložil v Olimpijo," je dejal Mandarić in dodal, da je še vedno v klubu, zato upa na kakšen prihodek. "Iz prejšnjih klubov nisem odhajal z izgubo. Vedno si zastavim cilj, da naredim boljši klub. Kjerkoli sem bil, sem se tja lahko vrnil kot prijatelj."

Ko ga je hrvaški novinar Večernjega lista vprašal, če so mu slovenski zakoni olajšali prihod v Olimpijo, mu je v smehu odvrnil: "Mislite, če so mi otežili?" Potem je razlagal, da je v Sloveniji veliko birokracije, da se spori rešujejo počasi, da na te stvari ni bil navajen. "Moja največja težava je v tem, da sem 50 let živel v ZDA in Angliji, kjer je vedno tako, kot se dogovoriš. Ko skleneš posel, tudi v športu, je polno spoštovanja. Slovenija je lepa dežela, ampak me še ni priznala. No, najpomembneje je, da sem miren, da se na koncu dneva lahko pogledam v ogledalo. V Sloveniji obstajajo tudi pozitivni ljudje, ki mi pravijo, da ne smem biti občutljiv. Slovenci namreč niso v večini niso optimistični in težko sprejmejo, če je nekdo uspešen."

Ko je v nadaljevanju še govoril splošno o denarju, je novinarju dejal, da z denarjem nikoli ni ocenjeval ne sebe ne drugih. "Če imam milijon evrov več kot vi, bova vseeno sedla za isto mizo in pojedla kosilo. Pa ne bom zaradi tega sedel za drugo mizo. Denar potrebujemo za kvaliteto življenja, več od tega pa ne."

Da denar, ki ga je v življenju zaslužil sploh ni njegova največja življenjska zmaga, je še dodal. Največja zmaga je njegov uspeh. "Prvo leto v ZDA sem čistil restavracije, da bi lahko ženi dal dodatnih 100 dolarjev. Ampak, da se razumemo, ne želim pa izgubljati denarja. Na takšen način tudi vstopam v projekte. V Angliji sem prevzemal klube, ki so bili v stečaju, jaz pa sem jih vrnil v življenje. Potem sem jih prodal in dobil več od tega, kar sem investiral."

Če vse to drži, potem bo glede na številke, ki jih je navedel za Olimpijo, tokrat prvič projekt končal z izgubo.