nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
11 06.04.2019 02:05:17

SKRAJNO NEPOSREDEN predsednik NZS o obtožbah Maribora, da sodniki sodijo v korist Olimpije in proti Mariboru

Jurij Kodrun & Drago Wernig - Taka
Ko smo pri prvi ligi, ne moremo mimo sodnikov. Maribor je v zadnjih tednih v javnost iznesel precej precej hudih obtožb na račun sojenja.

Mariborčani trdijo, da imajo dokaze, ki bodo potrdili nepravično sojenje. Prvi mož nogometne zveze je tudi nekdanji sodnik, zato je v več pogledih pravi človek za komentiranje sojenja in tudi obtožb Maribora: "Bil sem sodnik, deloval sem v sodniški organizaciji, izobraževal sem top sodnike in inštruktorje. Tega ne želim skrivati. Sojenje v slovenski nogometni ligi ni nič boljše in nič slabše, kot je bilo vsa ta leta do zdaj. Da se je v prvih nekaj krogih zgodilo nekaj večjih napak, je dejstvo. A te napake se dogajajo v vseh tekmovanjih, v vseh prvenstvih, in so zame normalna posledica. Če nekdo ima dokaze, naj jih predloži in nato bomo sprejeli ustrezne ukrepe. Če nekdo govori, da ima dokaze, a jih ne pokaže … To je zame prazno nakladanje. Drži pa, da je nekaj napak bilo, a te se dogajajo tako v korist kot v škodo kluba. Se je kateri klub kdaj pojavil v medijih in rekel 'Bila je storjena napaka v našo korist'? Takrat je vse normalno, takrat so sodniki okej, ker so napake storjene v njihovo korist."

In kakšen je neposreden odgovor Mijatovića na jasne obtožbe Maribora, da se v slovenski prvi ligi sistemsko sodi v korist Olimpije in proti Mariboru?
"Že prej sem povedal: zaupam slovenskim sodnikom in trdim, da se ne sodi v korist nobenega in da so vsi klubi deležni enakovredne sodniške obravnave. Če nekdo misli, da sojenje na določeni tekmi ni bilo v redu, je to mnenje. Če pa kdo ima dokaze, naj jih predloži in bomo na podlagi teh dokazov ukrepali. To je osnova."

Predsednik je tudi pojasnil, kako so sodniki delegirani glede na kraj bivanja. Ali lahko sodi sodnik iz Kranja Olimpiji ali sodnik s Ptuja Mariboru?
"V slovenskem prostoru premoremo toliko in toliko sodnikov. Imamo zelo majhen fond sodnikov, hkrati je Slovenija tudi zelo majhna. Mariborski sodniki ne sodijo Mariboru, ljubljanski ne sodijo Olimpiji. Če sodnik s Ptuja sodi Mariboru, v čem je problem? Ali pa sodnik iz Kranja Olimpiji, sodnik iz Murske Sobote Mariboru – zakaj bi bil to problem? Zadnji derbi med Domžalami in Olimpijo je sodil sodnik iz Maribora Slavko Vinčić. Ne moremo razmišljati o tem, kdo je od kod."

CELOTEN EKSKLUZIVNI INTERVJU S PREDSEDNIKOM, V KATEREM JE ODGOVARJAL NA VROČA VPRAŠANJA O KEVINU KAMPLU, JANU OBLAKU, LUKI DONČIĆU, MATJAŽU KEKU, NEJCU SKUBICU, SLOVENSKIH NAVIJAČIH IN ŠE MARSIČEM, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI ŠTEVILKI EKIPE SN. TUDI NA TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike