mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
5 16.03.2019 20:31:33

Zlatko Zahović pred derbijem: Devet nas ima težave s sodniki, le en klub jih nima

Grega Wernig
Ko Zlatko Zahović spregovori, se medijski prostor vselej zatrese. V preteklosti je namreč večkrat s provokativnimi izjavami poskrbel za odmevnost svojih besed.

Pred današnjim derbijem je za nacionalno televizijo najprej povzel trenutno stanje v Mariboru. Pogled na lestvico in velikih 13 točk prednosti pred večnim tekmecem je za vijoličaste zelo prijeten, a v klubu se soočajo še z drugimi tekočimi težavami. "Nogomet je tako nepredvidljiv, da je težko razmišljati o vsakem koraku posebej. Smo zelo prilagodljivi na vsako situacijo. Maribor ima stalno najvišje cilje. Jasno nam je tudi, da bo prej ali slej prišla menjava generacije, moramo le zagotoviti, da bo ta čim manj boleča," je razmišljal športni direktor Maribora.

Da pod Kalvarijo veliko razmišljajo o mlajših igralcih, ki bodo v prihodnje nosili največje breme, je potrdil tudi Zahović: "Mladi fantje so opozorili na sebe, lahko računamo na njih. V obdobju, ki za ekipo ni bilo najlažje, so prevzeli odgovornost. Odigrali so odlično."


"Imamo kar nekaj težav s poškodbami, zato se lahko vprašamo, kaj naše strokovno vodstvo dela narobe. Prepričan sem, da smo vzrok že našli, a ga bomo zadržali za sebe," je Zahović skušal pojasniti številne težave s poškodbami, s katerimi se pri sestavi enajsterice sooča trener Darko Milanić.

Jasno, Zahović je moral še enkrat spregovoriti tudi o sodnikih. V zadnjem obdobju se je glede tega dvignilo ogromno prahu. "Mariborski glas se sliši najmočneje. Mi smo zadnji, ki smo opozorili na sodniške napake. Slovenija ima vrhunske sodnike, ampak nekateri od teh pravico oziroma nepravico delijo v eno smer. Ampak, Maribor je zadnji klub od devetih, ki ima težave. Le en klub nima težav."

"Dajmo uživati v velikem derbiju, v vzdušju, na katerega smo v naši majhni Sloveniji lahko ponosni," je končal alfa in omega mariborskega kluba.

Članki iz rubrike