Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

jb
jb
4 19.02.2019 08:49:02

Ko je podpisal za OLIMPIJO, so PRIZNALI: To je bilo VELIKO PRESENEČENJE, ne POMNIMO, da ...

alesfevzer.com
Ne samo Jan Andrejašič, spomladi bo za Olimpijo igral tudi Mirza Mujčić.

Spomladanski del sezone je pred vrati, Olimpija bo prvo tekmo odigrala v nedeljo, ko bo gostovala v Krškem. Ali si bosta v nuklearnem mestu zeleno-beli dres nadela tudi Mirza Mujčić in Jan Andrejašič, je nemogoče vedeti, odločitev o tem bo kakopak sprejel trener Robert Pevnik. Toda dvomov ni več: oba bosta kariero nadaljevala pri ljubljanskem klubu.

Čeprav se je prestopni rok v Sloveniji zaključil že pretekli teden, se je Olimpija v teh dneh še dodatno okrepila. Oba posla sta bila kakopak sklenjena še pred iztekom postavljenega roka za trgovanje, le navijači so malce kasneje izvedeli, da sta nova zmaja postala tudi Mirza Mujčić in Jan Andrejašič. O prvem je bilo v zadnjem času že veliko napisanega, kar je logično, Šved s koreninami iz Bosne in Hercegovine se je namreč Olimpiji pridružil že med pripravami v Turčiji. Tam ga je trener Pevnik preizkusil tudi v praksi in očitno je 24-letnik prepričal vodstvo Olimpije, da je iz pravega testa. Malce je nenavadno le, da so Ljubljančani novo okrepitev našli v četrti (!) norveški ligi, presenečenja ne skrivajo niti na severu Evrope.

DOBILI SO TUDI ODŠKODNINO
"Česa takšnega ne pomnim. Najbližje temu je selitev Daga Alexandra Olsna iz Gjovika v Tottenham, a to je bil prestop mladinca. Medtem je šel Mujčić iz četrte norveške lige v kvaliteten tuj klub," začudenja ne skriva norveški novinar Jorgen Tjaernas, medtem ko pri Mujčićevem dozdajšnjem klubu predvsem prekipevajo od zadovoljstva. "Dobili smo odškodnino, ki sicer ni velikanska, a nam kot majhnemu klubu pomeni ogromno," je poudaril Ruben Hetlevik, trener kluba Lysekloster IL, in iskreno priznal: "Vse skupaj nas je zelo presenetilo. Vedeli smo, da so Mujčićeve ambicije večje od našega kluba, zato smo mu rekli, da ga ne bomo ovirali, če bo dobil kakšno ponudbo. Toda nismo si misliti, da bo odšel v Slovenijo. Čeprav nas je zapustil, ne moremo biti razočarani. Njegov prestop k Olimpiji je zmagovit scenarij za obe strani. In za nogometaša in za klub."

mirza mujcic
NK Olimpija/SPS

Članki iz rubrike