Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

dm
dm
0 31.01.2019 20:36:02

Kaj so bile prve besede JANA MLAKARJA v Brightonu: "Ne morem prešteti..." Kaj je obljubil MARIBORU in kaj...

Jan Mlakar ni skrival navdušenja ob podpisu pogodbe z angleškim premierligašem. Za klubsko spletno stran je strnil prve misli.

"Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro. Pred dvema dnevoma mi je agent rekel, da me želi kupiti Brighton. Nisem veliko razmišljal, sprejel sem ponudbo. Res sem vesel, da sem tukaj. Vem, da ima klub bogato zgodovino, in ogledal sem si tudi nekaj njegovih zadnjih tekem. Vem, da klub želi konstantno napredovati, in to je perfektno zame," je začel 20-letni napadalec.
"Vse tukaj je izjemno. Mislim, da sploh ne morem prešteti vseh igrišč! Tega nisem vajen, vem, da imajo igralci tukaj na voljo vse potrebno za napredovanje. Še vedno ne morem verjeti, da sem podpisal za tako dober klub. Potreboval bom nekaj dni, da vse skupaj absorbiram," je Mlakar nadaljeval v veselem tonu. "Igra tukaj bo zagotovo hitrejša in bolj fizična. Tukaj igrajo močnejši igralci, v Italiji, kjer sem igral pred prihodom v Slovenijo, je največ poudarka na taktiki, igra je počasnejša. Angleška igra je zelo hitra in igralci so pod velikim pritiskom," je nadarjeni napadalec spregovoril o igri na Otoku.
Še preden se bo prvič preizkusil tam, ga čaka vrnitev v Maribor, kjer bo v spomladanskem delu sezone igral kot posojen nogometaš Brightona. "V naslednjih šestih mesecih bom dal vse od sebe, da se pripravim na priprave z Brightonom. Še naprej bom trdo treniral in dajal vse od sebe na tekmah," je povedal Mlakar. In zaključil: "Vse tukaj je na top ravni. Še vedno ne morem verjeti. Želim si zabiti kar največ golov. To je moj edini cilj."


 

jan mlakar



V Evropi je kazal svoj potencial
O prihodu Jana Mlakarja v Brighton je spregovoril David Weir, ki skrbi za razvoj nogometašev pri tem angleškem premierligašu. "Presrečni smo, da lahko Jana pozdravimo v klubu. Pokazal je svoj potencial v članskem nogometu v Evropi in je izjemna dolgoročna okrepitev za naš klub," je dejal Weir in razložil, zakaj bodo pri Brightonu mladega Slovenca do poletja pustili v Mariboru: "Jan ima kot mlad nogometaš že precej izkušenj in čutimo, da bi bilo za njegov razvoj najbolje, če se vrne v Maribor in tam odigra še drugi del sezone. Še naprej bo igral v prvi postavi kluba, ki igra na visoki ravni, mi pa bomo nadzorovali njegov napredek v nadaljevanju sezone."


Članki iz rubrike